- Gru 2, 2004
- 13,816
- 1
- 38
Makaron ze szpinakiem i gorgonzolą:
pół paczki makaronu - tagiatelle może być, moga byc kokardki
paczka szpinaku (w zimie mrozony jak najbardziej)
ok. 15-20 dkg gorgonzoli
szpinak rozmrozic na patelni, dodac gorgonzolę, ewentualnie posolić, popieprzyc, ale uwaga z solą - ser jest słony, w zasadzie ja nie solę.
Można dodać śmietany, ale właściwie po co?
Podawać z kluchami i oblizywać talerze.
Graz
pół paczki makaronu - tagiatelle może być, moga byc kokardki
paczka szpinaku (w zimie mrozony jak najbardziej)
ok. 15-20 dkg gorgonzoli
szpinak rozmrozic na patelni, dodac gorgonzolę, ewentualnie posolić, popieprzyc, ale uwaga z solą - ser jest słony, w zasadzie ja nie solę.
Można dodać śmietany, ale właściwie po co?
Podawać z kluchami i oblizywać talerze.
Graz