- Paź 3, 2007
- 6
- 0
- 0
paczka makaronu (świderki lub inne)
30 dag kiełbasy (ja używam zwyczajnej)
30 dag pieczarek
30 dag kiszonej kapusty
2 duże cebule
żółty ser do posypania
przyprawy, zioła
Cebulę zeszklić na maśle, dodać pokrojoną kiełbasę i pieczarki - całość lekko posolić.
Kapustę pokroić, żeby była drobniejsza, podsmażyć na osobnej patelni.
Dodać wszystko do ugotowanego makaronu, doprawić według uznania.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać serem i zapiekać około 30 minut, w 180 st. C.
Wielokrotnie wypróbowane jako danie obiadowe
, nawet wybredni domownicy przekonali się do niej.
Gorąco polecam.
30 dag kiełbasy (ja używam zwyczajnej)
30 dag pieczarek
30 dag kiszonej kapusty
2 duże cebule
żółty ser do posypania
przyprawy, zioła
Cebulę zeszklić na maśle, dodać pokrojoną kiełbasę i pieczarki - całość lekko posolić.
Kapustę pokroić, żeby była drobniejsza, podsmażyć na osobnej patelni.
Dodać wszystko do ugotowanego makaronu, doprawić według uznania.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać serem i zapiekać około 30 minut, w 180 st. C.
Wielokrotnie wypróbowane jako danie obiadowe

Gorąco polecam.