Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Makowiec wg Zofii Nasierowskiej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joolyon" data-source="post: 1065804" data-attributes="member: 24205"><p>Mam pytanie o alkohol w cieście. Wczoraj, po dodaniu żółtek i białek do maku, jak mówi Słowo, oraz 50ml rumu, masa zrobiła się półpłynna. I w porzo. Jeszcze dało się ją nałożyć na ciasto. Jednak, po upieczeniu, rumu wcale nie czuję. A nie był to polski wyrób, tylko oryginalne (bo z Karaibów), kubańskie Bacardi Black. Gdyby dodać go więcej, masa makowa byłaby bardzo płynna i pewnie trudno byłoby zawinąć strudel. Może dodać go do ciasta? </p><p>Upieczony biszkopt wystarczyło nasączyć kilkoma łyżkami rumu, żeby placek pysznie smakował, ale z makowaca wyparował podczas pieczenia. Jest jakiś inny moment, lepszy niż mówi przepis, na dodanie gorzały? Macie, Panie, jakieś doświadczenia w tym względzie?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joolyon, post: 1065804, member: 24205"] Mam pytanie o alkohol w cieście. Wczoraj, po dodaniu żółtek i białek do maku, jak mówi Słowo, oraz 50ml rumu, masa zrobiła się półpłynna. I w porzo. Jeszcze dało się ją nałożyć na ciasto. Jednak, po upieczeniu, rumu wcale nie czuję. A nie był to polski wyrób, tylko oryginalne (bo z Karaibów), kubańskie Bacardi Black. Gdyby dodać go więcej, masa makowa byłaby bardzo płynna i pewnie trudno byłoby zawinąć strudel. Może dodać go do ciasta? Upieczony biszkopt wystarczyło nasączyć kilkoma łyżkami rumu, żeby placek pysznie smakował, ale z makowaca wyparował podczas pieczenia. Jest jakiś inny moment, lepszy niż mówi przepis, na dodanie gorzały? Macie, Panie, jakieś doświadczenia w tym względzie? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Makowiec wg Zofii Nasierowskiej
Top
Bottom