Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Makowiec wg Zofii Nasierowskiej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1232902" data-attributes="member: 1024"><p>Właśnie wyjęłam swoje trzy sztuki z pieca. Niestety popękały; będę tuszować lukrem i bakaliami.</p><p>Chyba ostatni raz zawijałam w papier, bo jednak wolę kontrolować stan upieczenia, a i w keksówkach jakoś mi nie pękały.</p><p></p><p><span style="font-size: 26px">Do gotowej masy makowej, odsączonej z syropu, dodałam mnóstwo bakalii usmażonych na maśle z dodatkiem dwóch łyżek miodu, wanilię, rum, dwie łyżki mąki, dwa żółtka i dwa białka ubite z kilkoma łyżkami cukru.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1232902, member: 1024"] Właśnie wyjęłam swoje trzy sztuki z pieca. Niestety popękały; będę tuszować lukrem i bakaliami. Chyba ostatni raz zawijałam w papier, bo jednak wolę kontrolować stan upieczenia, a i w keksówkach jakoś mi nie pękały. [SIZE=8]Do gotowej masy makowej, odsączonej z syropu, dodałam mnóstwo bakalii usmażonych na maśle z dodatkiem dwóch łyżek miodu, wanilię, rum, dwie łyżki mąki, dwa żółtka i dwa białka ubite z kilkoma łyżkami cukru.[/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Makowiec wg Zofii Nasierowskiej
Top
Bottom