Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Makowiec wg Zofii Nasierowskiej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1382423" data-attributes="member: 1024"><p>Moje też już gotowe. Zrobiłam trzy strucle zawijane w pergamin.</p><p>Wyrastałam je ze dwadzieścia minut w pokojowej temperaturze, potem dwadzieścia minut w piekarniku w 120 stopniach przy uchylonych drzwiczkach. Piekłam prawie 40 minut. Wyszły piękne i na szczęście nie popękały. Są chyba najładniejsze od czasu, kiedy je piekę.</p><p>Ciasto przed nałożeniem nadzienia smarowałam białkiem, a gotowe strucle nakłuwałam widelcem. </p><p>Do gotowej masy makowej Helio dałam ze dwie szklanki bakalii, usmażonych na dwóch łyżkach masła z dwiema łyżkami miodu, wanilię, 50 g mielonego maku, trzy żółtka, dwa ubite białka i chlust rumu.</p><p></p><p>EDIT:</p><p>[ATTACH=full]80841[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]80842[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1382423, member: 1024"] Moje też już gotowe. Zrobiłam trzy strucle zawijane w pergamin. Wyrastałam je ze dwadzieścia minut w pokojowej temperaturze, potem dwadzieścia minut w piekarniku w 120 stopniach przy uchylonych drzwiczkach. Piekłam prawie 40 minut. Wyszły piękne i na szczęście nie popękały. Są chyba najładniejsze od czasu, kiedy je piekę. Ciasto przed nałożeniem nadzienia smarowałam białkiem, a gotowe strucle nakłuwałam widelcem. Do gotowej masy makowej Helio dałam ze dwie szklanki bakalii, usmażonych na dwóch łyżkach masła z dwiema łyżkami miodu, wanilię, 50 g mielonego maku, trzy żółtka, dwa ubite białka i chlust rumu. EDIT: [ATTACH=full]80841[/ATTACH] [ATTACH=full]80842[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Makowiec wg Zofii Nasierowskiej
Top
Bottom