Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Makowiec wg Zofii Nasierowskiej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="imp_act" data-source="post: 1388333" data-attributes="member: 4008"><p>Aku, może trzebaby posmarować białkiem samą końcówkę ciasta, żeby na samym końcu ciasto mocno się zlepiło. Tak jakby je dokleić.</p><p></p><p>Ja robię makowca w formie prostokątnej, na dole ciasto, na górze masa makowa. Proste do wykonania i nie ma problemu ze zwijaniem, choć przyznaję, że te rolowane mają atrakcyjniejszy wygląd.</p><p>Jak mi zostanie masa makowa, robię trójkąty nadziewane masą z ciasta kruchego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="imp_act, post: 1388333, member: 4008"] Aku, może trzebaby posmarować białkiem samą końcówkę ciasta, żeby na samym końcu ciasto mocno się zlepiło. Tak jakby je dokleić. Ja robię makowca w formie prostokątnej, na dole ciasto, na górze masa makowa. Proste do wykonania i nie ma problemu ze zwijaniem, choć przyznaję, że te rolowane mają atrakcyjniejszy wygląd. Jak mi zostanie masa makowa, robię trójkąty nadziewane masą z ciasta kruchego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Makowiec wg Zofii Nasierowskiej
Top
Bottom