Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Makowiec wg Zofii Nasierowskiej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="h-elen" data-source="post: 1556592" data-attributes="member: 7687"><p>Aga, dzisiaj piekłam dużą partię pierniczków z różnych przepisów i lukrowałam ciepłe pierniczki lukrem z pudru i nalewki cytrynowej (dość płynnym ale nie wodnistym). Szło migiem. Kiedy dwie blachy siedziały w piekarniku to wyjęte polukrowałam i wykrawałam kolejne ciastka. Mam silikonowy pędzel ale to bez różnicy. Moim zdaniem, wygląd powłoki zależy od gęstości lukru. Im rzadszy tym bardziej przezroczysta powłoka. </p><p>Jeżeli robię lukier z wodą to daję kilka kropli miętowych (nie żołądkowych!!! bo będzie gorzkie).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="h-elen, post: 1556592, member: 7687"] Aga, dzisiaj piekłam dużą partię pierniczków z różnych przepisów i lukrowałam ciepłe pierniczki lukrem z pudru i nalewki cytrynowej (dość płynnym ale nie wodnistym). Szło migiem. Kiedy dwie blachy siedziały w piekarniku to wyjęte polukrowałam i wykrawałam kolejne ciastka. Mam silikonowy pędzel ale to bez różnicy. Moim zdaniem, wygląd powłoki zależy od gęstości lukru. Im rzadszy tym bardziej przezroczysta powłoka. Jeżeli robię lukier z wodą to daję kilka kropli miętowych (nie żołądkowych!!! bo będzie gorzkie). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Makowiec wg Zofii Nasierowskiej
Top
Bottom