Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Makowiec wg Zofii Nasierowskiej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hammah" data-source="post: 413529" data-attributes="member: 512"><p>maczna informacja dla wszystkich zamieszkalych w irlandii i UK.make ziemniaczana mozna nabyc w tesco w dziale z hinduska zywnoscia i w kazdym hinduskim sklepiku. nazywa sie farina lub potato starch.</p><p>kosztuje grosze za duze 2 kg opakowanie.mniejsze tez sa.</p><p>mozna ja zastapic cornflour lub fine corn meal /polenta/prowadza wszystkie supermarkety.obie sa zolte i uzywane do zageszczania sosow i do robienia pastry,ale nie tylko. ja osobiscie do pieczenia uzywam tych ostatnich,gdyz ciasto ma ladniejszy kolor i chyba jest smaczniejsze.uzywa sie w takich samych proporcjach jak make ziemniaczana.</p><p>do ciasta drozdzowego kupuje make wloska typ 00.prowadzi ja waitross.u nich rowniez mozna kupic kanadyjska krupczatke w opakowaniach 1.5 kg</p><p>ostatnio tesco wprowadzilo make, ktora sie nazywa pasta flour.nie probowalam,ale przypuszczam,ze powinna byc ok.wloska 00 jest do makaronow, a drozdzowe z niej jest super.</p><p>cieplutko pozdrawiam ,zycze udanych wypiekow i radosnych swiat</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hammah, post: 413529, member: 512"] maczna informacja dla wszystkich zamieszkalych w irlandii i UK.make ziemniaczana mozna nabyc w tesco w dziale z hinduska zywnoscia i w kazdym hinduskim sklepiku. nazywa sie farina lub potato starch. kosztuje grosze za duze 2 kg opakowanie.mniejsze tez sa. mozna ja zastapic cornflour lub fine corn meal /polenta/prowadza wszystkie supermarkety.obie sa zolte i uzywane do zageszczania sosow i do robienia pastry,ale nie tylko. ja osobiscie do pieczenia uzywam tych ostatnich,gdyz ciasto ma ladniejszy kolor i chyba jest smaczniejsze.uzywa sie w takich samych proporcjach jak make ziemniaczana. do ciasta drozdzowego kupuje make wloska typ 00.prowadzi ja waitross.u nich rowniez mozna kupic kanadyjska krupczatke w opakowaniach 1.5 kg ostatnio tesco wprowadzilo make, ktora sie nazywa pasta flour.nie probowalam,ale przypuszczam,ze powinna byc ok.wloska 00 jest do makaronow, a drozdzowe z niej jest super. cieplutko pozdrawiam ,zycze udanych wypiekow i radosnych swiat [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Makowiec wg Zofii Nasierowskiej
Bottom