Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Makowiec wg Zofii Nasierowskiej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 787837" data-attributes="member: 10341"><p>Jak piekę strucle makowe, to po zwinięciu owijam je dość ściśle natłuszczonym papierem pergaminowym, zostawiając z obu końców po kilka centymetrów wolnej przestrzeni, żeby ciasto mogło rosnąć wzdłuż, a nie na boki. Końce pergaminu zwijam, albo spinam szpilkami do mięsa, żeby papier nie rozwinął się podczas wypełniania go ciastem. Przepraszam, że wtrącam się z moją uwagą, ale strucle Lud_ na pewno zachowałyby odpowiedni kształt przy zastosowaniu tego prostego zabiegu. Pozdrowienia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 787837, member: 10341"] Jak piekę strucle makowe, to po zwinięciu owijam je dość ściśle natłuszczonym papierem pergaminowym, zostawiając z obu końców po kilka centymetrów wolnej przestrzeni, żeby ciasto mogło rosnąć wzdłuż, a nie na boki. Końce pergaminu zwijam, albo spinam szpilkami do mięsa, żeby papier nie rozwinął się podczas wypełniania go ciastem. Przepraszam, że wtrącam się z moją uwagą, ale strucle Lud_ na pewno zachowałyby odpowiedni kształt przy zastosowaniu tego prostego zabiegu. Pozdrowienia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Makowiec wg Zofii Nasierowskiej
Top
Bottom