- Gru 22, 2007
- 728
- 0
- 0
40dag maku.
50dag jabłek.
30dag cukru.
9 jajek.
6 łyżek kaszy manny.
Pół kostki margaryny.
1 duży proszek do pieczenia.
15 dag bakalii, trochę olejku migdałowego.
Margarynę utrzeć z połową cukru, dodać żółtka â utrzeć.
Jabłka zetrzeć na tarce, dodać do żółtek + mak.
Ubić białka, dodać drugą połowę cukru.
Białka, proszek do pieczenia, bakalie, mannę wymieszać z poprzednią masą.
Piec ok. godziny, temp. ok.180. Blaszka 25x40.
Można polać polewą czekoladową.
Moja mama ma ten przepis od lat pod nazwą "makowiec japoński"
50dag jabłek.
30dag cukru.
9 jajek.
6 łyżek kaszy manny.
Pół kostki margaryny.
1 duży proszek do pieczenia.
15 dag bakalii, trochę olejku migdałowego.
Margarynę utrzeć z połową cukru, dodać żółtka â utrzeć.
Jabłka zetrzeć na tarce, dodać do żółtek + mak.
Ubić białka, dodać drugą połowę cukru.
Białka, proszek do pieczenia, bakalie, mannę wymieszać z poprzednią masą.
Piec ok. godziny, temp. ok.180. Blaszka 25x40.
Można polać polewą czekoladową.

Moja mama ma ten przepis od lat pod nazwą "makowiec japoński"

Ostatnią edycję dokonał moderator: