Makowiec zwijany

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
0
0
A ja skusiłam się na gotowy mak i... nie zrobię tego NIGDY WIĘCEJ. Ciasto wyszło słodkie okrutnie... Musiałam ratować je lukrem cytrynowym.
Muszę tu jednak nadmienić, że samo ciasto jest BARDZO smaczne.
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,737
3,003
113
Przed godziną wyjęłam z pieca i już odkroiłam sporą piętkę :mrgreen:
Ciasto jest przepyszne! Użyłam też gotowej masy makowej /f-my PROSPONA/ i nie jest za słodki.
Jest to najszybsze i najprostsze ciasto na makowiec, pieknie sie wałkuje, nie klei i bez problemu zawija w pergamin. Jestem zachwycona efektem.
 

Agata

Member
Paź 7, 2005
1,214
1
0
:ugly: zrobiłam w tym roku makowiec z tego przepisu i nawet nie wiedziałam że on już tu jest :dump: ale w smaku wyszedł rewelacyjny tylko oddzieliła mi się skórka no i zej porcji wychodzą 2 makowce ale ja w przepisie miałam na 1 no i teraz jeszcze kończymy makowca giganta :mrgreen: ale wypiek na pweno powtórzę