Makowy tort niemiecki

okruszek13

Member
Sty 27, 2009
276
0
0
Aaa nie dodalam ze chodzi mi o mase makowa. Tam tez smietana potrzebna ale wlasnie 22% lub wieksza. I tez ma byc gesta a mam rzadka 30%.
 

okruszek13

Member
Sty 27, 2009
276
0
0
Kupilam jednak 22%.
Zjedlismy. Mimo ze dalam o polowe wiecej cukru to jednak wiekszosc stwierdzila ze ciasto dobre ale malo slodkie. Faktycznie szybko sie robi.
Tylko u mnie ta gorna czesc opadla i nie miala nawet cm wysokosci :/ Pieklam w tortownicy 27cm
 

Neit

Member
Mar 14, 2006
116
0
0
franuś @ 28 Mar 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1513484Ja bym dała śmietanę 18% bo chodzi o gęstą kwaśną a 30% jest śmietanką a nie śmietaną czyli jest słodka.
Jest też kwaśna 30%, president czy jak to się zwie ma taka, w Auchanie można kupić. Ona jest gęsta i wyraźnie kwaśnawa (coś jak 18% tylko tłustsza), bardzo smaczna. Właśnie takiej użyłam.

Do masy makowej normalnej kremówki 30% takiej z kartonika użyłam.

Już się szykuję na Wielkanoc na powtórkę tego ciacha bo mi się śni po nocach
icon_mrgreen.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy