- Mar 24, 2014
- 114
- 0
- 0
Polecam mały deser - małe danie.
Wypasiona kanapka.
Wykonanie:
Zaczynamy od zmielenia wołowego mięsa.
Dodajemy do niego, zmielony pieprz, sól, czosnek posiekany - przeciśnięty przez praskę i przesmażoną, ostudzoną cebulę.
Nie dodajemy jajka, ani bułki.
Wołowina sama w sobie jest kleista, że się nie rozpadnie.
Formujemy płaskie hamburgery i smażymy na prawie suchej patelni przez 3-4 minuty z każdej strony.
Powinny zostać różowe w środku. Jeżeli ktoś nie lubi, niech wydłuży czas grillowania.
Kilka minuty przed końcem smażenia hamburgerów na patelni układamy przekrojone na pół bułki do podgrzania.
Każdą bułkę smaruje odrobiną majonezu, wkładamy grillowaną - smażoną wołowinę, warzywa - sałata cebulka czerwona, plaster sera, plaster pomidora.
Smacznego...
Wypasiona kanapka.
Wykonanie:
Zaczynamy od zmielenia wołowego mięsa.
Dodajemy do niego, zmielony pieprz, sól, czosnek posiekany - przeciśnięty przez praskę i przesmażoną, ostudzoną cebulę.
Nie dodajemy jajka, ani bułki.
Wołowina sama w sobie jest kleista, że się nie rozpadnie.
Formujemy płaskie hamburgery i smażymy na prawie suchej patelni przez 3-4 minuty z każdej strony.
Powinny zostać różowe w środku. Jeżeli ktoś nie lubi, niech wydłuży czas grillowania.
Kilka minuty przed końcem smażenia hamburgerów na patelni układamy przekrojone na pół bułki do podgrzania.
Każdą bułkę smaruje odrobiną majonezu, wkładamy grillowaną - smażoną wołowinę, warzywa - sałata cebulka czerwona, plaster sera, plaster pomidora.
Smacznego...

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: