- Wrz 1, 2005
- 13,227
- 1
- 0
Robiłam w TM i piszę jak
Składniki
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
3/4 szklanki cukru
3 łyżki syropu kukurydzianego lub plynnej glukozy (nawet nie myslcie o zastapienie miodem, innym syropem, rozpuszcoznym cukrem. syropkukurydziany lub glukozę płuynna dodaje sie po to, by nie powstaly krysztalki cukru)
3 łyżki brandy (bardzo malo czuć, mozna mysle dac wiecej)
200 g najlepszej jakosci gorzkiej czekolady (powyzej 70% tłuszczu)
Posiekać czekoladę (2-3 sek Interwał), wysypać
Pozostałe składniki (bez brandy) zagotować (7 min, temp Varoma, obr. 3)
Ostudzić, dodać czekoladę i brandy, pogotować(8-9 min Varoma, obr 2)
Zmiksować (10-15 sek. obr.9)
Przelać do pojemników, zamrozić
Przed podaniem zmiksować (1 min Turbo)
Składniki
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
3/4 szklanki cukru
3 łyżki syropu kukurydzianego lub plynnej glukozy (nawet nie myslcie o zastapienie miodem, innym syropem, rozpuszcoznym cukrem. syropkukurydziany lub glukozę płuynna dodaje sie po to, by nie powstaly krysztalki cukru)
3 łyżki brandy (bardzo malo czuć, mozna mysle dac wiecej)
200 g najlepszej jakosci gorzkiej czekolady (powyzej 70% tłuszczu)
Posiekać czekoladę (2-3 sek Interwał), wysypać
Pozostałe składniki (bez brandy) zagotować (7 min, temp Varoma, obr. 3)
Ostudzić, dodać czekoladę i brandy, pogotować(8-9 min Varoma, obr 2)
Zmiksować (10-15 sek. obr.9)
Przelać do pojemników, zamrozić
Przed podaniem zmiksować (1 min Turbo)