sloneczko @ 17 Feb 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=450955Fakt, banalnie proste a jednak to cos innego niz zwyczajna galaretka
Sama galaretka to nic nadzwyczajnego: barwnik, aromat i zelatyna. Osobiscie wolalabym zmiksowac troche swiezych owocow / dodajac ewentualnie troche cukru /.
mayus007 @ 22 Aug 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=567021sprubuję z takiej agarowej w najbliższym czasie,Błagam...
GDZIE? Gdzie agarowa galaretka?
Śliweczka @ 23 Aug 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=567676Ja również spróbował ubić malinową galaretkę - delikatna, choć nie wiem, czemu nie stężała mi potem do końca...była dość rzadka...może za wcześnie ją ubiłam
Musi być juz taka dość mocno ścięta.
Zawsze ubijam jak na brzegach miski juz mi zaczyna "przylegac"![]()
Stawiam, ze za wcześnie ubiłaś.
Ludowa @ 23 Aug 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=567580Błagam...
GDZIE? Gdzie agarowa galaretka?niestety, jeżeli chodzi o taką kupną to ja też nigdzie nie mogę dostać-kupiłam agar agar i zamierzam coś wykombinować.
mayus007 @ 24 Aug 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=568621niestety, jeżeli chodzi o taką kupną to ja też nigdzie nie mogę dostać-kupiłam agar agar i zamierzam coś wykombinować.![]()
Dostaję cynki, że są za zachodnią granicą, ale w naszej Polszcze zapewne jeszcze długo, długo nic.![]()
Daj znać, jak coś wykombinujesz, co?![]()
kanapka @ 13 Sep 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=581825dziewczynki a może wiecie czy taką spiankowaną (fajne słowo))) galaretką mogę przełożyć wafle, takie zwykłe suche wafle??
Ale one raczej wtedy kruche zostana, nie nasiąkną tą pianką - chyba, że galaretkę jeszcze płynną ubijesz ale wted bedzie z wafla "uciekała"![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.