Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Malinowe parfait od a-krol-cookbook
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="serenkaja" data-source="post: 888773" data-attributes="member: 17366"><p><span style="color: #FF00FF"><strong>Malinowe parfait</strong></span> od <a href="http://a-krol-cookbook.livejournal.com/" target="_blank">a-krol-cookbook</a></p><p></p><p><a href="http://a-krol-cookbook.livejournal.com/48529.html" target="_blank">Link na oryginalny przepis</a></p><p></p><p><strong>Na 4 porcję:</strong></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">300 g maliny</li> <li data-xf-list-type="ul">150 g sera śmietankowego </li> <li data-xf-list-type="ul">125 g śmietanki kremówki (33% lub więcej)</li> <li data-xf-list-type="ul">150 g cukru pudru</li> </ul><p><strong>Przygotowanie</strong></p><p>1. Malinę mieszać z cukrem puder i ugnieść widelcem, potem przetrzeć przez sito aby pozbawić się od kostek.</p><p>2. Ser śmietankowy zbić mikserem. Oddzielnie ubić śmietankę i porządnie domieszać do sera śmietankowego. Dodać malinowe piure i zbić jeszcze raz.</p><p>3. Wyłożyć masę do kontenera dla zamrażania i postawić do zamrażalnej celi.</p><p>4. W miarę tego, jak masa będzie zamrażała się, kilka razy dostawać kontener i mieszać.</p><p>5. Kontener dostać z zamrażalnika za 5-10 minut przed podaniem.</p><p></p><p><strong>Komentarze autora</strong></p><p>Dla przygotowywania parfait lepiej wziąć mascarpone - wyjdzie bardziej śmietankowy smak. Również być może warto zmniejszyć ilość cukru.</p><p>Ponieważ robiłam parfait już wieczorem, wymieszać masę w trakcie zamrażania zdążyłam 3 razy - po jednym razie w ciągu godziny. Następnego dnia ostatecznie zastygło i było dosyć jednorodnej konsystencji - zapewne 3 razy wystarczyło.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="serenkaja, post: 888773, member: 17366"] [COLOR=#FF00FF][B]Malinowe parfait[/B][/COLOR] od [URL="http://a-krol-cookbook.livejournal.com/"]a-krol-cookbook[/URL] [URL="http://a-krol-cookbook.livejournal.com/48529.html"]Link na oryginalny przepis[/URL] [B]Na 4 porcję:[/B] [LIST][*]300 g maliny [*]150 g sera śmietankowego [*]125 g śmietanki kremówki (33% lub więcej) [*]150 g cukru pudru [/LIST] [B]Przygotowanie[/B] 1. Malinę mieszać z cukrem puder i ugnieść widelcem, potem przetrzeć przez sito aby pozbawić się od kostek. 2. Ser śmietankowy zbić mikserem. Oddzielnie ubić śmietankę i porządnie domieszać do sera śmietankowego. Dodać malinowe piure i zbić jeszcze raz. 3. Wyłożyć masę do kontenera dla zamrażania i postawić do zamrażalnej celi. 4. W miarę tego, jak masa będzie zamrażała się, kilka razy dostawać kontener i mieszać. 5. Kontener dostać z zamrażalnika za 5-10 minut przed podaniem. [B]Komentarze autora[/B] Dla przygotowywania parfait lepiej wziąć mascarpone - wyjdzie bardziej śmietankowy smak. Również być może warto zmniejszyć ilość cukru. Ponieważ robiłam parfait już wieczorem, wymieszać masę w trakcie zamrażania zdążyłam 3 razy - po jednym razie w ciągu godziny. Następnego dnia ostatecznie zastygło i było dosyć jednorodnej konsystencji - zapewne 3 razy wystarczyło. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Malinowe parfait od a-krol-cookbook
Top
Bottom