Malinowe "cudo", czyli

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,355
113
to niezłe apetyty macie
icon_mrgreen.gif
toż to wielgachne koło wychodzi z tego ciasta. Prawdą jest, że ciasto nie jest muląco słodkie, więc można zjeść go więcej niż jeden kawałek

A do jagód, to jednak stawiam na ganache z białej czekolady
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
Dzis juz nie ma
icon_smile.gif
Krysiu ciacho szybciutko znika
icon_smile.gif
Na sniadanko spory kawalek, podwieczorek i kolacja przy dwoch osobach znika z predkoscia swiatla
icon_smile.gif
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Evalill

Member
Gru 3, 2006
5,164
0
0
Doruśka @ 1 Oct 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1031524Krysiu, czy myslisz,ze mozna taką masę przykryć masą cukrową? i zrobic tort w stylu angielskim? ja juz szukam na komunię
icon_smile.gif
Z mojego doświadczenia wynika, że bezpośrednio pod masą cukrową (czyli z wierzchu tortu i po bokach) musi być najprostszy krem maślany - wtedy masa cukrowa zachowuje się jak należy. A krem w środku, to już jaki nam pasuje, byleby był sztywny i utrzymywał bez problemu ciasto i masę cukrową.

Krysiu - tort wygląda wspaniale. Chyba go zrobię na naszą rocznicę ślubu.
 

reniam_123

Well-known member
Mar 5, 2009
12,637
4,770
113
Krysiu ciasto bardzo smaczne, już prawie zjedzone, zrobiłam z malin mrożonych,
ganach czekoladowy boski, już myślę pokombinować to samo ciasto, tylko
z jasnym biszkoptem(tak jak Moni20). Dziękuję za przepis.
anbetung.gif
 

Xavierka

Member
Lip 13, 2009
137
0
0
Mam pytanie:

Czy maliny z kompotu nie zepsują cuda?
gruebel_2.gif


O tej porze roku ciężko wykombinować świeże maliny a w sklepie mogą być ale nie muszą.

 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy