- Wrz 30, 2007
- 3,567
- 0
- 0
Przepis pochodzi z ksiazki Nigela Slatera Tender II
Skladniki:
100ml mleka (nie dalam)
400ml smietanki 30%
2 platki zelatyny (dalam 3 bo chcialam zeby bylo gotowe po 2h)
4 lyzki cukru pudru
200g malin + dodatkowo do ozdoby
2 lyzeczki wody rozanej
1. Zelatyne namoczyc w wodzie
2. Smietane podgrzac z cukrem
3. Maliny zmiksowac blenderem z woda rozana
4. Do bardzo goracej smietanki (ale nie gotujacej sie) wrzucamy zelatyne i mieszamy do rozpuszczenia
5. Zestawiamy z ognia, dodajemy maliny i rozlewamy do szklanek

Skladniki:
100ml mleka (nie dalam)
400ml smietanki 30%
2 platki zelatyny (dalam 3 bo chcialam zeby bylo gotowe po 2h)
4 lyzki cukru pudru
200g malin + dodatkowo do ozdoby
2 lyzeczki wody rozanej
1. Zelatyne namoczyc w wodzie
2. Smietane podgrzac z cukrem
3. Maliny zmiksowac blenderem z woda rozana
4. Do bardzo goracej smietanki (ale nie gotujacej sie) wrzucamy zelatyne i mieszamy do rozpuszczenia
5. Zestawiamy z ognia, dodajemy maliny i rozlewamy do szklanek
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: