- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Z 1 pomarańczy i 1 cytryny ściąć skórkę i pokroić w b. cienkie paski (można tez
użyć „obieraczki” do cytryn), wycisnąć sok
6 marchewek obrać, gotować około 10 minut we wrzącej osolonej wodzie
Wyjąc, pokroić w plastry
Do garnka wlać trochę oliwy, wrzucić marchew, obsmażyć
Wsypać 1łyżkę brązowego cukru, lekko karmelizować, posolić , popieprzyć
Wlać sok z pomarańczy i cytryny
Gotować 8 – 10 minut (ja lubię twardawa marchew)
Posypać skórka cytrynową i pomarańczową
Dobre zarówno na ciepło jak i na zimno
użyć „obieraczki” do cytryn), wycisnąć sok
6 marchewek obrać, gotować około 10 minut we wrzącej osolonej wodzie
Wyjąc, pokroić w plastry
Do garnka wlać trochę oliwy, wrzucić marchew, obsmażyć
Wsypać 1łyżkę brązowego cukru, lekko karmelizować, posolić , popieprzyć
Wlać sok z pomarańczy i cytryny
Gotować 8 – 10 minut (ja lubię twardawa marchew)
Posypać skórka cytrynową i pomarańczową
Dobre zarówno na ciepło jak i na zimno
