Marchew cytrusowa

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
Z 1 pomarańczy i 1 cytryny ściąć skórkę i pokroić w b. cienkie paski (można tez
użyć „obieraczki” do cytryn), wycisnąć sok
6 marchewek obrać, gotować około 10 minut we wrzącej osolonej wodzie
Wyjąc, pokroić w plastry
Do garnka wlać trochę oliwy, wrzucić marchew, obsmażyć
Wsypać 1łyżkę brązowego cukru, lekko karmelizować, posolić , popieprzyć
Wlać sok z pomarańczy i cytryny
Gotować 8 – 10 minut (ja lubię twardawa marchew)
Posypać skórka cytrynową i pomarańczową

Dobre zarówno na ciepło jak i na zimno
wLrnuh6iDLQk8zG1BX.jpg
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy