Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Marchewka duszona z cebulą i pieprzem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="KAROTKA" data-source="post: 899024" data-attributes="member: 4167"><p>~ Marchewkę wybieram zdrową, dużą i prostą. Gotuję ją al dente, w dużym garnku z lekko osoloną wodą, bez obierania.</p><p></p><p>~ Ugotowaną i lekko ostygniętą marchewkę obieram i kroję w kostkę (kratką do sałatek).</p><p></p><p>~ Sporą ilość cebuli kroję w kosteczkę i duszę w dużej ilości oleju z dodatkiem 2-3 liści laurowych oraz 10 ziarenkami ziela angiels., doprawiając odrobiną soli, maggi i dużą ilością pieprzu.</p><p></p><p>~ Kiedy cebula jest miękka, dodaję marchewkę, mieszam i doprawiam ostatecznie do smaku - pieprzem, solą, vegetą, ew.czosnkiem granulowanym.</p><p></p><p>~ Można również dodać łyżkę (do smaku) koncentratu pomidorowego... ale ja wolę kanapkę z taką marchewką posmarować po wierzchu koncentratem pomidorowym.</p><p></p><p>**************************************************************************</p><p></p><p>~ smakuje na zimno - na bagietce, kanapce z masełkiem lub na ciepło, jako dodatek do smażonej ryby czy mięsa.</p><p></p><p>~ ja lubię na zimno (z lodówki) na kanapce z masełkiem... wierzch smaruję dobrym koncentratem pomidorowym...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KAROTKA, post: 899024, member: 4167"] ~ Marchewkę wybieram zdrową, dużą i prostą. Gotuję ją al dente, w dużym garnku z lekko osoloną wodą, bez obierania. ~ Ugotowaną i lekko ostygniętą marchewkę obieram i kroję w kostkę (kratką do sałatek). ~ Sporą ilość cebuli kroję w kosteczkę i duszę w dużej ilości oleju z dodatkiem 2-3 liści laurowych oraz 10 ziarenkami ziela angiels., doprawiając odrobiną soli, maggi i dużą ilością pieprzu. ~ Kiedy cebula jest miękka, dodaję marchewkę, mieszam i doprawiam ostatecznie do smaku - pieprzem, solą, vegetą, ew.czosnkiem granulowanym. ~ Można również dodać łyżkę (do smaku) koncentratu pomidorowego... ale ja wolę kanapkę z taką marchewką posmarować po wierzchu koncentratem pomidorowym. ************************************************************************** ~ smakuje na zimno - na bagietce, kanapce z masełkiem lub na ciepło, jako dodatek do smażonej ryby czy mięsa. ~ ja lubię na zimno (z lodówki) na kanapce z masełkiem... wierzch smaruję dobrym koncentratem pomidorowym... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Marchewka duszona z cebulą i pieprzem
Bottom