- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Marchewka z jogurtem
300 g marchewki
300 g tureckiego lub greckiego jogurtu
1-2 ząbki czosnku
1 łyżeczka soli i pieprzu
sok z cytryny
natka pietruszki
1.Marchew kroimy w talarki i gotujemy przez 10 minut w osolonej, pocukrzonej , z dodatkiem soku cytrynowego wodzie. Odcedzamy i chłodzimy.
2.Jogurt mieszamy z posiekanym czosnkiem i natką pietruszki. Dokładamy marchewkę i mieszamy.

300 g marchewki
300 g tureckiego lub greckiego jogurtu
1-2 ząbki czosnku
1 łyżeczka soli i pieprzu
sok z cytryny
natka pietruszki
1.Marchew kroimy w talarki i gotujemy przez 10 minut w osolonej, pocukrzonej , z dodatkiem soku cytrynowego wodzie. Odcedzamy i chłodzimy.
2.Jogurt mieszamy z posiekanym czosnkiem i natką pietruszki. Dokładamy marchewkę i mieszamy.