Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Marchewkowo-batatowa zupa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1563290" data-attributes="member: 1142"><p>Zrobilam dzis na obiad, pyszna jest wiec wpisuje.</p><p></p><p><strong>oliwa z oliwek</strong></p><p><strong>1 duza cebula, poesiekana</strong></p><p><strong>4 zabki czosnku, zmiazdzone</strong></p><p><strong>1 sucha czerwona papryczka chilli</strong></p><p><strong>1 lyzeczka mielonego kuminu</strong></p><p><strong>2 lyzeczki mielonej kolendry</strong></p><p><strong>maly kawalek imbiru</strong></p><p><strong>4 spore marchewki, pokrojone w talarki</strong></p><p><strong>1 litr wywaru/rosolu warzywnego/drobiowego</strong></p><p><strong>1 duzy slodki ziemniak, pokrojony na male kawalki</strong></p><p><strong>6 czubatych lyzek posiekanej kolendry</strong></p><p><strong>sol pieprz</strong></p><p><strong>1 duza puszka ciecierzycy, odsaczona</strong></p><p><strong>sok z cytryny</strong></p><p></p><p>Na rozgrzanej oliwie podsmazylam cebulke i gdy zmiekla dodalam czosnek, przesmazylam krotko, wsypalam przyprawy i chilli, starty imbir. Gdy zapachnialy dorzucilam pokrojona w talarki marchew, zmniejszylam ogien, garnek nakrylam pokrywka i dusilam az warzywa staly sie miekkie. Wtedy dodalam kawalki slodkiego ziemniaka i 3 lyzki kolendry, wywar. Zwiekszylam ogien i gotowalam wszystko ok 10 min, az ziemniaki zmiekly. Zblendowalam, doprawilam sola, pieprzem, sokiem z cytryny. Do zupy wsypalam ciecierzyce. Wszystko doprowadzilam ponownie do wrzenia. Przed podaniem posypalam pozostala kolendra.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1563290, member: 1142"] Zrobilam dzis na obiad, pyszna jest wiec wpisuje. [B]oliwa z oliwek 1 duza cebula, poesiekana 4 zabki czosnku, zmiazdzone 1 sucha czerwona papryczka chilli 1 lyzeczka mielonego kuminu 2 lyzeczki mielonej kolendry maly kawalek imbiru 4 spore marchewki, pokrojone w talarki 1 litr wywaru/rosolu warzywnego/drobiowego 1 duzy slodki ziemniak, pokrojony na male kawalki 6 czubatych lyzek posiekanej kolendry sol pieprz 1 duza puszka ciecierzycy, odsaczona sok z cytryny[/B] Na rozgrzanej oliwie podsmazylam cebulke i gdy zmiekla dodalam czosnek, przesmazylam krotko, wsypalam przyprawy i chilli, starty imbir. Gdy zapachnialy dorzucilam pokrojona w talarki marchew, zmniejszylam ogien, garnek nakrylam pokrywka i dusilam az warzywa staly sie miekkie. Wtedy dodalam kawalki slodkiego ziemniaka i 3 lyzki kolendry, wywar. Zwiekszylam ogien i gotowalam wszystko ok 10 min, az ziemniaki zmiekly. Zblendowalam, doprawilam sola, pieprzem, sokiem z cytryny. Do zupy wsypalam ciecierzyce. Wszystko doprowadzilam ponownie do wrzenia. Przed podaniem posypalam pozostala kolendra. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Marchewkowo-batatowa zupa
Top
Bottom