- Wrz 1, 2006
- 1,706
- 0
- 0
Absolutnie, w mojej opinii, genialne połączenie smaków
Nadaje się do drobiu albo pieczonego mięsa.
- 2 spore marchewki
- pół dużego jabłka
- 1 pomarańcza
- sok z połowy cytryny
- około 3 łyżki jogurtu naturalnego
- szczypta cynamonu
- garść podprażonych płatków migdałów
- ewentualnie miód/cukier do smaku
Marchewkę trzemy na drobnych oczkach, jabłko na zwykłej jarzynowej. Pomarańczę obieramy, wycinamy błonki, wrzucamy do miski. Skrapiamy wszystko sokiem z cytryny, dodajemy jogurt, cynamon. Sprawdzamy, czy nie dosłodzić. Przestudzone płatki wsypujemy do surówki, mieszamy. Et voila
Jedno z moich ukochanych połączeń.
- 2 spore marchewki
- pół dużego jabłka
- 1 pomarańcza
- sok z połowy cytryny
- około 3 łyżki jogurtu naturalnego
- szczypta cynamonu
- garść podprażonych płatków migdałów
- ewentualnie miód/cukier do smaku
Marchewkę trzemy na drobnych oczkach, jabłko na zwykłej jarzynowej. Pomarańczę obieramy, wycinamy błonki, wrzucamy do miski. Skrapiamy wszystko sokiem z cytryny, dodajemy jogurt, cynamon. Sprawdzamy, czy nie dosłodzić. Przestudzone płatki wsypujemy do surówki, mieszamy. Et voila