Marchewskowo - cynamonowo

Azazelle

Member
Wrz 1, 2006
1,706
0
0
Absolutnie, w mojej opinii, genialne połączenie smaków
icon_smile.gif
Nadaje się do drobiu albo pieczonego mięsa.

- 2 spore marchewki
- pół dużego jabłka
- 1 pomarańcza
- sok z połowy cytryny
- około 3 łyżki jogurtu naturalnego
- szczypta cynamonu
- garść podprażonych płatków migdałów
- ewentualnie miód/cukier do smaku

Marchewkę trzemy na drobnych oczkach, jabłko na zwykłej jarzynowej. Pomarańczę obieramy, wycinamy błonki, wrzucamy do miski. Skrapiamy wszystko sokiem z cytryny, dodajemy jogurt, cynamon. Sprawdzamy, czy nie dosłodzić. Przestudzone płatki wsypujemy do surówki, mieszamy. Et voila
icon_smile.gif
Jedno z moich ukochanych połączeń.