- Mar 20, 2008
- 7,680
- 807
- 113
Składniki:
Sposób przygotowania:
Cukier puder, alkohole i sok z limonek dobrze wymieszać. Ciągle mieszając wlać śmietankę. Ubić na gładką i kremową masę, ale nie na sztywno. Masę przelać do zamykanego pojemnika, zamknąć go i wstawić na kilka godzin do zamrażalnika. Lody podawać udekorowane startą skórką z limonki.
- 150 g cukru pudru
- 125 ml soku z limonek
- 2 łyżki tequili
- 3 łyżki likieru pomarańczowego
- 500 ml śmietanki 30-36%
Sposób przygotowania:
Cukier puder, alkohole i sok z limonek dobrze wymieszać. Ciągle mieszając wlać śmietankę. Ubić na gładką i kremową masę, ale nie na sztywno. Masę przelać do zamykanego pojemnika, zamknąć go i wstawić na kilka godzin do zamrażalnika. Lody podawać udekorowane startą skórką z limonki.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: