Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Marmolada ACE
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 51172" data-attributes="member: 52"><p>Nazwa pochodzi od znanego we Wloszech... soku wieloowocowego. Nie robilam jeszcze, gdyz nie moge kupic jonatanow, nie wspominajac o imbirze. Pewnie w koncu zrobie bez niego i z innych jablek.</p><p>6 jablek jonatan</p><p>6 marchwi sredniej wielkosci</p><p>3 pomarancze biologiczne / uprawiane bez srodkow chemicznych /</p><p>3 cytryny biologiczne</p><p>700 g cukru / dostosowac do wlasnego smaku, mozna dac wiecej /</p><p>kawalek imbiru wielkosci dloni</p><p>- ostrym nozykiem / obieraczka do ziemniakow / sciac skorke z cytrusow, usunac </p><p>czesc biala i gabczasta, pokroic na drobne kawalki</p><p>- obrac marchew i jablka, a nastepnie pokroic na kawalki</p><p>- obrac imbir i pokric na niewielkie czastki</p><p>- wrzucic wszystko do garnka, dodac cukier i dusic na pur&egrave; / uwazac, aby nie przywarlo /; musi miec odpowiedni gestosc / najwyzej po zmiksowaniu mozna jeszcze troche podsmazyc /</p><p>- przetrzec przez sito lub zmiksowac minipimerem / "zyrafa" /</p><p>- przelozyc goraca marmolade do sloikow, zamknac i odwrocic </p><p>Podobno mozna dodac 1 lub 2 krople esencji z gorczycy / jesli ktos ma /, </p><p>uwazajac, aby nie wyszlo zbyt ostre.</p><p></p><p>Przepis pochodzi ze strony www.coquinaria.it</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 51172, member: 52"] Nazwa pochodzi od znanego we Wloszech... soku wieloowocowego. Nie robilam jeszcze, gdyz nie moge kupic jonatanow, nie wspominajac o imbirze. Pewnie w koncu zrobie bez niego i z innych jablek. 6 jablek jonatan 6 marchwi sredniej wielkosci 3 pomarancze biologiczne / uprawiane bez srodkow chemicznych / 3 cytryny biologiczne 700 g cukru / dostosowac do wlasnego smaku, mozna dac wiecej / kawalek imbiru wielkosci dloni - ostrym nozykiem / obieraczka do ziemniakow / sciac skorke z cytrusow, usunac czesc biala i gabczasta, pokroic na drobne kawalki - obrac marchew i jablka, a nastepnie pokroic na kawalki - obrac imbir i pokric na niewielkie czastki - wrzucic wszystko do garnka, dodac cukier i dusic na purè / uwazac, aby nie przywarlo /; musi miec odpowiedni gestosc / najwyzej po zmiksowaniu mozna jeszcze troche podsmazyc / - przetrzec przez sito lub zmiksowac minipimerem / "zyrafa" / - przelozyc goraca marmolade do sloikow, zamknac i odwrocic Podobno mozna dodac 1 lub 2 krople esencji z gorczycy / jesli ktos ma /, uwazajac, aby nie wyszlo zbyt ostre. Przepis pochodzi ze strony www.coquinaria.it [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Marmolada ACE
Top
Bottom