- Wrz 13, 2004
- 8,558
- 25
- 38
1kg bakalzanow
250g czerwonych pomidorow obranych ze skory
3 zeby czosnku
1 lyzeczka slodka papryka w proszku
szczypta ostra papryka w proszku
sok z polowki cytryny
sol, pieprz
piekarnik rozgrzac do 150st., wlozyc do niego cale baklazany i zgrilowac 40minut, wyciagnac ostudzic , obrac ze skory i pokroic w kosteczke
w garnku rozgrzac oliwe, wycisnac czosnek do garnka, poddusic, potem szybko dodac baklazany, pomidory pokrojone w kosteczke, sok z cytryny, obydwie papryki, sol, pieprz, dusic pod przykryciem ok. pol godziny
na koniec dosmaczyc i udekorowac plasterkami cytryny, pietruszka zielona i czarnymi oliwkami
u mnie nie przystrojone ale za to bardzo pyszne

250g czerwonych pomidorow obranych ze skory
3 zeby czosnku
1 lyzeczka slodka papryka w proszku
szczypta ostra papryka w proszku
sok z polowki cytryny
sol, pieprz
piekarnik rozgrzac do 150st., wlozyc do niego cale baklazany i zgrilowac 40minut, wyciagnac ostudzic , obrac ze skory i pokroic w kosteczke
w garnku rozgrzac oliwe, wycisnac czosnek do garnka, poddusic, potem szybko dodac baklazany, pomidory pokrojone w kosteczke, sok z cytryny, obydwie papryki, sol, pieprz, dusic pod przykryciem ok. pol godziny
na koniec dosmaczyc i udekorowac plasterkami cytryny, pietruszka zielona i czarnymi oliwkami
u mnie nie przystrojone ale za to bardzo pyszne
