marokanskie puree z baklazanow

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,558
25
38
1kg bakalzanow
250g czerwonych pomidorow obranych ze skory
3 zeby czosnku
1 lyzeczka slodka papryka w proszku
szczypta ostra papryka w proszku
sok z polowki cytryny
sol, pieprz

piekarnik rozgrzac do 150st., wlozyc do niego cale baklazany i zgrilowac 40minut, wyciagnac ostudzic , obrac ze skory i pokroic w kosteczke
w garnku rozgrzac oliwe, wycisnac czosnek do garnka, poddusic, potem szybko dodac baklazany, pomidory pokrojone w kosteczke, sok z cytryny, obydwie papryki, sol, pieprz, dusic pod przykryciem ok. pol godziny
na koniec dosmaczyc i udekorowac plasterkami cytryny, pietruszka zielona i czarnymi oliwkami

u mnie nie przystrojone ale za to bardzo pyszne

baklazany.jpg
 

Załączniki

  • baklazany.jpg
    baklazany.jpg
    29.5 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy