Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Marokańskie szaszłyki z kurczaka*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malgosimi" data-source="post: 556621" data-attributes="member: 231"><p>Marokanskie szaszłyki</p><p> </p><p></p><p>składniki</p><p>600g udek z kurczaka bez skory i kosci, pokojonych na duze 5cm kawalki</p><p></p><p>1 lyzka soku z cytryny</p><p>1-2 zabki posiekanego czosnku</p><p>1 lyzka utartego swiezego imbiru</p><p>1 1/2 lyzeczki cuminu</p><p>1 lyzka oleju sezamowego</p><p>1 lyzeczka zmielonej kolendry (niekonecznie)</p><p>1/2 lyzeczki sproszkowanej papryki</p><p>1/4 lyzeczki cynamonu</p><p>3/4 lyzeczki soli</p><p>2 srednie cukinie pokrojone na grube krazki</p><p>8 malych pomidorkow</p><p>2 male cebule, pokrojone na cwiartki</p><p>swiezo zmielony czarny pieprz</p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Skladniki marynaty wymieszac w sporej misce, dodac pokrojone mieso i marynowac conajmniej 30 minut. Przygotowac 4 szpadki do szaszlykow (uzywajac drewnianych patyczkow nalezy pamietac o zamoczeniu ich wczesniej w zimnej wodzie na przynajmniej 30 minut). Wlaczyc gorna grzalke w piekarniku. Mieso nadziewac na szpadki na przemian z cukinia, pomidorkami i cebula. Gotowe szaszlyki ulozyc na natluszczonej blasze, posmarowac lekko oliwka i oproszyc pieprzem i wsunac do piekarnika i piec w odleglosci 10cm od gornej grzalki przez okolo 12-15 minut czesto odwracajac.</p><p>Podawac z kuskusem.</p><p></p><p></p><p>MAlgosimi: BOSKIE!!! Uzylam gotowej przyprawy ras el hanout</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malgosimi, post: 556621, member: 231"] Marokanskie szaszłyki składniki 600g udek z kurczaka bez skory i kosci, pokojonych na duze 5cm kawalki 1 lyzka soku z cytryny 1-2 zabki posiekanego czosnku 1 lyzka utartego swiezego imbiru 1 1/2 lyzeczki cuminu 1 lyzka oleju sezamowego 1 lyzeczka zmielonej kolendry (niekonecznie) 1/2 lyzeczki sproszkowanej papryki 1/4 lyzeczki cynamonu 3/4 lyzeczki soli 2 srednie cukinie pokrojone na grube krazki 8 malych pomidorkow 2 male cebule, pokrojone na cwiartki swiezo zmielony czarny pieprz sposób przygotowania Skladniki marynaty wymieszac w sporej misce, dodac pokrojone mieso i marynowac conajmniej 30 minut. Przygotowac 4 szpadki do szaszlykow (uzywajac drewnianych patyczkow nalezy pamietac o zamoczeniu ich wczesniej w zimnej wodzie na przynajmniej 30 minut). Wlaczyc gorna grzalke w piekarniku. Mieso nadziewac na szpadki na przemian z cukinia, pomidorkami i cebula. Gotowe szaszlyki ulozyc na natluszczonej blasze, posmarowac lekko oliwka i oproszyc pieprzem i wsunac do piekarnika i piec w odleglosci 10cm od gornej grzalki przez okolo 12-15 minut czesto odwracajac. Podawac z kuskusem. MAlgosimi: BOSKIE!!! Uzylam gotowej przyprawy ras el hanout [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Marokańskie szaszłyki z kurczaka*
Top
Bottom