Marynowana feta z oliwkami
250g fety, pokrojonej w spora kostke
1/2 szklanki lub wiecej oliwek Kalamata
1 pieczona czerwona papryka, obrana ze skorki i pokrojona w paseczki - moze byc ze sloika
4 lyzki oliwy z oliwek
3-4 lyzki drobno posiekanej cebuli
2-3 zabki czosnku, drobniutko posiekanego
1 lyzka octu balsamicznego
1 lyzeczka swiezego tymianku
sol, pieprz do smaku
troszke soku z cytryny
Fete, papryke i oliwki polaczyc razem w misce, dodac oliwe i delikatnie wymieszac. Dodac reszte skladnikow, wymieszac i doprawic do smaku sola i pieprzem. Przykryc i schlodzic w lodowce przez kilka godzin przed podaniem - najlepiej cala noc. Podawac z crostini lub bagietka.
250g fety, pokrojonej w spora kostke
1/2 szklanki lub wiecej oliwek Kalamata
1 pieczona czerwona papryka, obrana ze skorki i pokrojona w paseczki - moze byc ze sloika
4 lyzki oliwy z oliwek
3-4 lyzki drobno posiekanej cebuli
2-3 zabki czosnku, drobniutko posiekanego
1 lyzka octu balsamicznego
1 lyzeczka swiezego tymianku
sol, pieprz do smaku
troszke soku z cytryny
Fete, papryke i oliwki polaczyc razem w misce, dodac oliwe i delikatnie wymieszac. Dodac reszte skladnikow, wymieszac i doprawic do smaku sola i pieprzem. Przykryc i schlodzic w lodowce przez kilka godzin przed podaniem - najlepiej cala noc. Podawac z crostini lub bagietka.

Ostatnią edycję dokonał moderator: