Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
marynowana mozzarella
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="MagdazMediolanu" data-source="post: 1252" data-attributes="member: 206"><p>Kto lubi marynowane sery?</p><p>Robimy tak:</p><p></p><p>150 g mozzarelli, tych malutkich, wielkości czereśni – jak większe, takie jak orzech włoski, to ciachnąć każdą na pół</p><p>3 ząbki czosnku</p><p>2 małe czerwone cebula</p><p>6-8 papryczek chili (tych wściekle ostrych)</p><p>4 gałązki rozmarynu</p><p>4 gałązki majeranku (jak ktoś nie ma świeżych ziół, niech sypnie suche)</p><p>około 250 ml dobrej oliwy z oliwek extra-vergine</p><p>1 łyżeczka soli</p><p>czarny pieprz zmielony</p><p></p><p>Czosnek obrać, pokroić na kawałeczki, cebulę obrać, pokroić w ósemki. Oczyścić papryczki wyrzucając nasionka, pokroić dwie w paseczki, resztę zachować w całości.</p><p>Układać w słoju z zakrętką warstwami mozzarelle i wszystkie zioła i przyprawy. Na końcu rozmieszać oliwę z solą i pieprzem i zalać zawartość słoja tak by oliwa przykryła wszystkie składniki. Szczelnie zakręcić. Przechowywać w lodówce. Podawać osączone z marynaty mozzarelle jako przekąskę z chlebem.</p><p>Jak mozzarelle się skończą, broń Boże nie wyrzucać oliwy. Jest pyszna do sałaty zielonej, z pomidorami, itd..</p><p></p><p>MzM</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MagdazMediolanu, post: 1252, member: 206"] Kto lubi marynowane sery? Robimy tak: 150 g mozzarelli, tych malutkich, wielkości czereśni – jak większe, takie jak orzech włoski, to ciachnąć każdą na pół 3 ząbki czosnku 2 małe czerwone cebula 6-8 papryczek chili (tych wściekle ostrych) 4 gałązki rozmarynu 4 gałązki majeranku (jak ktoś nie ma świeżych ziół, niech sypnie suche) około 250 ml dobrej oliwy z oliwek extra-vergine 1 łyżeczka soli czarny pieprz zmielony Czosnek obrać, pokroić na kawałeczki, cebulę obrać, pokroić w ósemki. Oczyścić papryczki wyrzucając nasionka, pokroić dwie w paseczki, resztę zachować w całości. Układać w słoju z zakrętką warstwami mozzarelle i wszystkie zioła i przyprawy. Na końcu rozmieszać oliwę z solą i pieprzem i zalać zawartość słoja tak by oliwa przykryła wszystkie składniki. Szczelnie zakręcić. Przechowywać w lodówce. Podawać osączone z marynaty mozzarelle jako przekąskę z chlebem. Jak mozzarelle się skończą, broń Boże nie wyrzucać oliwy. Jest pyszna do sałaty zielonej, z pomidorami, itd.. MzM [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
marynowana mozzarella
Top
Bottom