- Wrz 13, 2004
- 8,558
- 25
- 38
2 papryki czerwone
2 papryki zolte
2 lyzki octu winnego czerwonego
5 lyzek oleju z oliwek
1 duzy zab czosnku
sol, pieprz
ser owczy i czarne oliwki do posypania
cala papryke zgrilowac w piecu, az bedzie miala bable i zciemnieje
wyciagnac, wlozyc do miski i przykryc mokra scierka, az ostygna
potem wypatroszyc, sciagnac skore, lapiac sok, ktory wydostanie sie z papryki
ugniesc zabek czosnku z sola i pieprzem w mozdziezu(albo inna metoda)
dodac do oleju, octu i soku z papryki
papryke pociac w paski, polac zalewa i zostawic na conajmniej 2h, potem mozna posypac kawalkami sera i polowkami oliwek(bez smakuje tez pysznie)
2 papryki zolte
2 lyzki octu winnego czerwonego
5 lyzek oleju z oliwek
1 duzy zab czosnku
sol, pieprz
ser owczy i czarne oliwki do posypania
cala papryke zgrilowac w piecu, az bedzie miala bable i zciemnieje
wyciagnac, wlozyc do miski i przykryc mokra scierka, az ostygna
potem wypatroszyc, sciagnac skore, lapiac sok, ktory wydostanie sie z papryki
ugniesc zabek czosnku z sola i pieprzem w mozdziezu(albo inna metoda)
dodac do oleju, octu i soku z papryki
papryke pociac w paski, polac zalewa i zostawic na conajmniej 2h, potem mozna posypac kawalkami sera i polowkami oliwek(bez smakuje tez pysznie)