- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
Zrobiłam właśnie do tortu, inspiracją był przepis na masę kokosową, bo drobnych zmianach wyszła pycha masa. Miała być czekoladowa, ale raczej straciatelli ma smak.
Na przełożenie dwukrotne tortu potrzebujemy:
600 g śmietany 18%
200 g czekolady gorzkiej (ja użyłam czekolady do zastosowań kulinarnych 70% kakao)
2 opakowania Śnieżki
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Studzimy.
Śnieżkę ubijamy na śmietanie, dodajemy po łyżce zimnej czekolady
Masa wygląda tak: (tu rozsmarowana na torcie)

Na przełożenie dwukrotne tortu potrzebujemy:
600 g śmietany 18%
200 g czekolady gorzkiej (ja użyłam czekolady do zastosowań kulinarnych 70% kakao)
2 opakowania Śnieżki
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Studzimy.
Śnieżkę ubijamy na śmietanie, dodajemy po łyżce zimnej czekolady

Masa wygląda tak: (tu rozsmarowana na torcie)
