Evenstar_Arwen @ 20 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1095349Jo-anno piękny ten tort! Mam pytanie jak zrobiłaś tę księgę? Przycinałaś biszkopt czy może masz specjalną formę? I jeszcze jak zrobiłaś te boki żeby przypominały kartki papieru?nie mam formy na księgę i nie zamierzam nabywaćBiszkopty na księgę jak już przełożę zanim posmaruję górę nacinam pośrodku i lekko ścinam pod skosem boki. Potem obsmarowuję i uzupełniam masą wszelkie niedocviągnięcia. a żeby upodobnić boki do kartek zanim msę odstawię do schłodzenia przeciągam widelcem. Z dwóch stron prosto a z dwóch pod kątem-tak jak rozkładałyby się kartki. Moja córka zawsze mówi: "mamo, znowu napadłaś na tort z widelcem"![]()
![]()
sabinal @ 20 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1095391Jo_anno, śliczny jak każdy Twój. Do dzidziusia masz foremkę?Nie mam foremki do dzidziusia, ale zamierzam zakupić( jak juz będę piękna i bogata, a może to było w odrotnej kolejności)![]()
Mam foremkę do twarzy, wykorzystuję ją tylko do dzidziusiów bo jest malutka. to z niej odcisnęłam główkę i później jeszcze trochę "zniekształciłam" resztę robiłam już bez "pomocników"
Mam nadzieję,że wytłumaczyłam zrozumiale![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.