Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
Jo_anno ty mi musisz dać ściągę jak taki wózek ulepić
icon_smile.gif
cudo

Ballb

Member
Wrz 29, 2011
111
0
0
Dziewczyny, wiem, ze nigdy Wam nie doronam i ze to nic takiego, ale jestem z siebie dumna i tak...

to moje pierwsze "dziecko"
icon_smile.gif

pierwszy_tort.JPG

Załączniki

• pierwszy_tort.JPG
    pierwszy_tort.JPG
    44.7 KB · Wyświetleń: 0

Megi428

Member
Gru 26, 2010
439
0
0
Balb bardzo ładnie pokryty - szkoda że róze w tym samym kolorze co tło
icon_smile.gif

Joanno i Asiula dzięki za miłe słowa:) - a to wrzuce jeszcze dzisiejsze
icon_smile.gif

Załączniki

• boisko.jpg
    boisko.jpg
    167.3 KB · Wyświetleń: 0
  • chrzest_ks.jpg
    chrzest_ks.jpg
    54.6 KB · Wyświetleń: 0
  • ciufcia__1.jpg
    ciufcia__1.jpg
    143.9 KB · Wyświetleń: 0

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Wszystkie super ale żabiusia mnie rozbroiła
rofl.gif
świetny jest.
Pociąg tez fajny, nie miałam okazji jeszcze do tej pory nikomu zrobić ale chyba zrobię dla mojego taty
icon_mrgreen.gif

Ballb

Member
Wrz 29, 2011
111
0
0
lambethka @ 13 Nov 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1211970Bardzo rowny! brawo!!
icon_biggrin.gif

Roze nikna na tle calosci-a szkoda
icon_biggrin.gif
z jakiego przepisu zrobilas mase?
to masa z maka, gdzies ja znalazlam na Waszym forum (przepraszam, nie pamietam czyj to przepis) jak dla mnie najlepsza opcja bo masa jest dlugo miekka, chyba nawet az za dlugo ;) i balam sie ze te roze sie rozjada
icon_smile.gif

masa z planta mnie pokonala niestety
icon_sad.gif
za szybko twardniala i sie nie chciala kleic tak jak tego oczekiwalam
icon_sad.gif
nawet nie probowalam jej walkowac bo jak siebie znam, to rabnelabym nia przez okno pewnie razem z tortem... nie mam cierpliwosci jak mi cos nie wychodzi
icon_sad.gif

to byl probny eksperyment domowy tzn tylko dla domownikow, a roze w tym samym kolorze co reszta bo szczerze mowiac chcialam zobaczyc czy to bedzie mialo rece i nogi, dlatgeo nie kombinowalam z innymi barwnikami

ale szykuje sie psychicznie do tortu cyckowego dla meza na koniec listopada i tam juz z pewnoscia pokombinuje z kolorami

aha... ta masa miala sie nie rozplywac na kremie, a jednak ... krem byl budyniowy z maslem wiec nie smietana, a dzis w niektorych miejscach wygladala jakby ktos ja polal woda w wierzchu i przez to masa namiekla
icon_sad.gif

za to roze fajnie stwardnialy...

a i co mnie zdziwilo w przepisie bylo 1/2 kg cukru pudru... a ja wgniotlam prawie kilkogram, a i tak nie wiem czy nie trzeba bylo wiecej
icon_sad.gif
nie wiem czemu tak wyszlo, bo cala reszta byla zgodnie z przepisem co do ilosci...

dziewczyny jaki konkretnie krem dac pod ta mase, wiem, ze przy przepisie bylo napisane, ze nawet smietana nie pokona tej masy....

qrcze, u mnie wszystkim najbardziej smakuje wlasnie bita smietana, a nie jakis ciezki krem maslany
icon_sad.gif

lusia74

Member
Lut 17, 2011
167
0
0
śliczności jak zwykle porobiłyście dziewczyny.
Ballb masa na palncie zależy od żelatyny ja kupowałam w carefourze ale ostatnio się nie nadaje ta żelatyna ,masa się rwie natomiast z lidla perfekcyjna taka gumowa ta masa kwiaty na tort ślubny robiłam nicx się nie rwało a już masa na tort z innej żelatyny koszmar i musiałm kombinować. Tak więc zrób jeszcze próbę na żelatynowo-plantowej masie i zrób z polowy porcji .

Megi428

Member
Gru 26, 2010
439
0
0
Joanno dzieki - no żabcia musiała być bo na gościa wołają żaba
icon_smile.gif

Balb masa pewnie od wilgoci w lodówce sie skropliła, ja kładę mase na śmietane i nic sie nie dzieje, albo za cienko rozwałkowałaś - w sumie to nie wiem bo nigdy nie robiłam takiej z mąką.
Potwierdzam że żelatyna z Lidla jest dobra, kiedys kupiłam jakąś inną i była do kitu.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

kajal

Member
Sie 15, 2011
36
0
0
Megi wow aż się napatrzyc nie mogę na te arcydzieła.
Jo_anna śliczny ten tort z wózkiem .Mam słabośc do takich rzeczy.

Hmmm teraz mój.Nie jest idealny masa nie taka jak wyszła ale.. jestem dumna bo to moje pierwsze ciasto i do tego zorbiłam je od początku do końca sama(psując przy okazji mikser
icon_razz.gif

hariet

Member
Lut 9, 2009
16
0
0
Megi troche zaszalałaś z iloscia swoich pięknosci.
icon_smile.gif
Same cuda, takie dopracowane
Reszta tortów oczywiscie śliczna
Ballb ja smaruje wierzch tortu bardzo cieniutko ubitym masłem z c.pudrem. Jest tak cienka warstwa, ze ciezko wyczuc ze jest jakis dodatkowy krem.
a to moje ostatnie

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Ostatnio prosiłam o pomoc przy królu lwie. dzięki za link. Ostatecznie sama zawalczyłam i to stworzyłam.

Załączniki

• IMG_1204.JPG
    IMG_1204.JPG
    277.3 KB · Wyświetleń: 0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy