asiulla1984
Member
- Lip 27, 2011
- 607
- 0
- 0
asiulla1984 @ 12 Nov 2011 napisał:
lambethka @ 13 Nov 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1211970Bardzo rowny! brawo!!![]()
Roze nikna na tle calosci-a szkodaz jakiego przepisu zrobilas mase?
to masa z maka, gdzies ja znalazlam na Waszym forum (przepraszam, nie pamietam czyj to przepis) jak dla mnie najlepsza opcja bo masa jest dlugo miekka, chyba nawet az za dlugoi balam sie ze te roze sie rozjada
![]()
masa z planta mnie pokonala niestetyza szybko twardniala i sie nie chciala kleic tak jak tego oczekiwalam
nawet nie probowalam jej walkowac bo jak siebie znam, to rabnelabym nia przez okno pewnie razem z tortem... nie mam cierpliwosci jak mi cos nie wychodzi![]()
![]()
to byl probny eksperyment domowy tzn tylko dla domownikow, a roze w tym samym kolorze co reszta bo szczerze mowiac chcialam zobaczyc czy to bedzie mialo rece i nogi, dlatgeo nie kombinowalam z innymi barwnikami
ale szykuje sie psychicznie do tortu cyckowego dla meza na koniec listopada i tam juz z pewnoscia pokombinuje z kolorami
aha... ta masa miala sie nie rozplywac na kremie, a jednak ... krem byl budyniowy z maslem wiec nie smietana, a dzis w niektorych miejscach wygladala jakby ktos ja polal woda w wierzchu i przez to masa namiekla![]()
za to roze fajnie stwardnialy...
a i co mnie zdziwilo w przepisie bylo 1/2 kg cukru pudru... a ja wgniotlam prawie kilkogram, a i tak nie wiem czy nie trzeba bylo wiecejnie wiem czemu tak wyszlo, bo cala reszta byla zgodnie z przepisem co do ilosci...![]()
dziewczyny jaki konkretnie krem dac pod ta mase, wiem, ze przy przepisie bylo napisane, ze nawet smietana nie pokona tej masy....
qrcze, u mnie wszystkim najbardziej smakuje wlasnie bita smietana, a nie jakis ciezki krem maslany![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.