Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Ballb

Member
Wrz 29, 2011
111
0
0
elmagra @ 15 Oct 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1356138Dora bardzo podobna do siebie według mnie. Mnie się podoba.

Powiedzcie, jak obłożyć tort, żeby potem zrobić rant szczypcami? musi być grubsza masa cukrowa czy tylko więcej masy maślanej pod nią? Próbowałam w sobotę to zrobić, ale kompletnie mi nie wyszło.
Dzieki... moje dziewczyny wiedziały, ze to Dora, choc moim zdaniem daleko jej do oryginału....

ja pierwszy raz "szczypalam" brzegi, balam sie ze porobia sie dziury, nie jest rózno i widac, moj brak wprawy w tym, ale jakos sie udalo... strasznie podobaja mi sie takie szczypane brzegi....mysle, ze moja masa nie byla grubsza niz 2-3 mmtak jak zawsze nią okladlam

Ballb

Member
Wrz 29, 2011
111
0
0
asiulla1984 @ 14 Oct 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1356055oj sorki hehe robię je masą wyciskaną z pistoletu do modeliny http://swiatpasji.pl/sklep/pl/p/pistolet-do-modeliny/8100
Asiula a powiedz mi prosze, czy orientujesz sie jak dlugo moze stac taka otwarta masa... oczywiscie w chlodzie ....

Przy tej ilosci która produkujesz, pewnie nie masz takich "problemow" ale moze sie orientujesz...

kupilabym takie wiaderko, bo pewnie ze 3 torty jeszcze mi sie trafia do swiat... tylko czy ta masa moze tyle postac po otwarciu....

a ten pistolet jest fajny i o ile tanszy niz w tortowni....

goia87

Member
Paź 4, 2011
97
0
0
Zfabryki cukiernika tez mozna odebrac osobiscie w Łodzi.
A ja mam takie pytanie dziewczyny do kremów jaka dajecie smietane roslinna czy taka 36% no i jakiej firmy?

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
Mój weekrnd
icon_smile.gif

Dla 18-latka - ma się zdecydować czy będzie kucharzem czy kierowcą tirów
icon_smile.gif

P1110404.JPG

P1110419.JPG

Załączniki

• P1110404.JPG
    P1110404.JPG
    149.4 KB · Wyświetleń: 0
  • P1110419.JPG
    P1110419.JPG
    153.5 KB · Wyświetleń: 0

agnlew8009

Member
Wrz 16, 2012
62
0
0
Ile ja bym oddała żeby umieć takie figurki lepić
anbetung.gif
Vanilka

asiulla mam do ciebie pytanie odnośnie tortu Spongebob. Jak uzyskujesz te wszystkie wgniecenia na torcie? Wycinasz ciasto w takie kształy zanim je obłożysz masą czy jakoś inaczej to robisz? Proszę udziel rady
icon_lol.gif

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
agnlew8009 @ 15 Oct 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1356306Ile ja bym oddała żeby umieć takie figurki lepić
anbetung.gif
Vanilka

asiulla mam do ciebie pytanie odnośnie tortu Spongebob. Jak uzyskujesz te wszystkie wgniecenia na torcie? Wycinasz ciasto w takie kształy zanim je obłożysz masą czy jakoś inaczej to robisz? Proszę udziel rady
icon_lol.gif
te wgniecenia robię normalnie kulką, dociskam po obłożeniu masą na gotowo i powstaje dołek

gegroza

Member
Sty 2, 2011
39
0
0
Dziewczyny burza mózgów potrzebuję pomysłów na tort ze znakami drogowymi dla pięciolatka jakąś wstępną wizję mam, ale pomoc mile widziana
icon_biggrin.gif

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
Ballb @ 15 Oct 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1356172Asiula a powiedz mi prosze, czy orientujesz sie jak dlugo moze stac taka otwarta masa... oczywiscie w chlodzie ....

Przy tej ilosci która produkujesz, pewnie nie masz takich "problemow" ale moze sie orientujesz...

kupilabym takie wiaderko, bo pewnie ze 3 torty jeszcze mi sie trafia do swiat... tylko czy ta masa moze tyle postac po otwarciu....
Podpisuję się pod pytaniem, ile to może być otwarte z oryginalnego opakowania. Ja miałabym do zrobienia powiedzmy, że ze 6 tortów minimum do połowy stycznia. Czy ta masa wytrzyma tak długo? I czy z niej lepicie te wszystkie figurki?
Vanilko, świetni Ninjago, za 2 tygodnie muszę synkowi takie coś stworzyć... choć pewnie zrobię coś dużo prostszego.

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
masa ma datę ważności dokładnie rok na opakowaniu, nie wiem ile może stać bo u mnie to zbyt długo nie postoi wiaderko. ale wydaje mi się ze nic jej nie będzie bo jest w folii dobrze owinięta a do tego w wiadrze z pokrywką.
z niej lepię figurki po dodaniu cmc albo i bez

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,774
28
48
mexikana @ 11 Oct 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1354678Dziekuje za rady. Sposob z para ciekawy, tym raze nie zdazylam jednak wykorzystac. Masa po dodaniu barwnika nie byla juz taka matowa.
PA120420.jpg

Tort koslawy i nie taki piekny jak Wasze, ale i tak sie podobal ;)
Smiac mi sie chcialo, bo w ogole sie zastanawialam, czy nie wstyd go pokazywac, ale w sumie oplacilo sie go ujawnic, bo wystawili go na licytacje
rofl.gif

Moje pierwsze rozyczki i listki z foremek do Lambethki
icon_smile.gif

Załączniki

• PA120420.jpg
    PA120420.jpg
    254.3 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

goia87

Member
Paź 4, 2011
97
0
0
Jak juz pisałam z fabryki cukiernika w Łodzi mozna odebrac osobiscie zamowienie.
Chyba nikt nie zauwazył mojego pytania dziewczyny wy kremy to na jakiej smietanie robicie? na roslinnej czy zwyklej takiej 36%? no i jakiej firmy??

subtelna30

Member
Sty 1, 2012
192
0
0
jeeejku jak mnie długo nie było heh cały dzień wczorajszy nadrabiałam zaległości ehhh
icon_smile.gif
cuuuuuda az miło popatrzeć
herz.gif

widzę, że dużo nowych tortomaniaczek przybyło więc witam
wink.gif

subtelna30

Member
Sty 1, 2012
192
0
0
wysyłam parę fotek ostatnich , chociaż widzę , że wy to już level wyżej
icon_smile.gif
To gitara dla mojego syna ale stwierdził , ale jak dostał to stwierdził że ładne skrzypce i że i tak fajne
icon_razz.gif
hehehehe

IMG_0769.JPG
asia.jpg
torebunia.jpg
radzio.jpg

Załączniki

• IMG_0769.JPG
    IMG_0769.JPG
    91.3 KB · Wyświetleń: 0
  • asia.jpg
    asia.jpg
    116.9 KB · Wyświetleń: 0
  • torebunia.jpg
    torebunia.jpg
    57.6 KB · Wyświetleń: 0
  • radzio.jpg
    radzio.jpg
    53.4 KB · Wyświetleń: 0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy