ola_wroclaw
Member
- Lis 20, 2012
- 496
- 0
- 0
MEGAWYZWANIE przede mną 
Dostałam zapytanie czy zrobiłabym tort w wersji wegańskiej
Powiem szczerze, że temat jest mi zupełnie obcy, wiem tylko tyle, że nie jedzą mięsa, jaj, mleka, często miodu
Znalazłam fajny przepis na tort wegański:
http://matkaweganka.blogspot.com/2012/01/w...a-smietana.html
ale jak go pokryć masą cukrową lub np. inną, skoro one chyba wegańskie nie są?
BAKELS PETTINICE skład: cukier, syrop glukozowy, woda, częściowo utwardzony tłuszcz roślinny i olej roślinny, skrobia ziemniaczana, zagęstniki: E413 i E466, odtłuszczone mleko w proszku, glicerol, skrobia modyfikowana, substancja konserwująca E202 (0,1%), regulatory kwasowości: kwas octowy i kwas mlekowy, emulgator lecytyna sojowa, aromat wanilina.
do samoróbki używa się żelatyny
Masa marcepanowa to nei wiem, bo nie mogę znaleźć składu takiej kupowanej.
Macie jakieś pomysły?
A nawet jeśli można czymś obłożyć to czym obsmarować tort, żeby masa się nie "topiła"?
Dostałam zapytanie czy zrobiłabym tort w wersji wegańskiej

Powiem szczerze, że temat jest mi zupełnie obcy, wiem tylko tyle, że nie jedzą mięsa, jaj, mleka, często miodu
Znalazłam fajny przepis na tort wegański:
http://matkaweganka.blogspot.com/2012/01/w...a-smietana.html
ale jak go pokryć masą cukrową lub np. inną, skoro one chyba wegańskie nie są?
BAKELS PETTINICE skład: cukier, syrop glukozowy, woda, częściowo utwardzony tłuszcz roślinny i olej roślinny, skrobia ziemniaczana, zagęstniki: E413 i E466, odtłuszczone mleko w proszku, glicerol, skrobia modyfikowana, substancja konserwująca E202 (0,1%), regulatory kwasowości: kwas octowy i kwas mlekowy, emulgator lecytyna sojowa, aromat wanilina.
do samoróbki używa się żelatyny
Masa marcepanowa to nei wiem, bo nie mogę znaleźć składu takiej kupowanej.
Macie jakieś pomysły?
A nawet jeśli można czymś obłożyć to czym obsmarować tort, żeby masa się nie "topiła"?