Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

aneta1111

Member
Lut 7, 2012
98
0
0
Beatka, Asiula , Joanna- pięknie..i na pewno smaczne...masa kawowa (pycha) i ta szampańska - muszę wyprubować
icon_smile.gif

Dziewczyny dzis zrobiłam Hello Kity (tak przynajmniej miałam zamiar). Masę na wzrór chyba Joanny zrobiłam wczoraj i zapowiadała się super. A dziś, pomimo, że cukru nie dałam za dużo ...nie była taka plastyczna
icon_sad.gif
ach...brakuje mi praktyki. Jak patrzę na dzieła np. Asi i Joasi to mam doła...tak równiótko, pięknie wykończone...kunszt zawodowca.

Bardzo Was proszę o konstuktywne uwagi, abym na przyszłość mogła się poprawić. Nie wiedziałam jak ładnie obłożyć uszy i łapki, któe trzymają serce
icon_sad.gif

Załączniki

• 20130209578.jpg
    20130209578.jpg
    1.1 MB · Wyświetleń: 0

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
joanna, asiulla, beataSz, aneta1111, torty prześliczne
anbetung.gif

asiulla i inne dziewczyny powiedzcie jak robicie napisy na tortach to kazdą literkę oddzielnie przyklejacie?
gruebel_2.gif
czy na torcie smarujecie pasek klejem jadalnym, a później przyklejacie literki?
dump.gif

asiulla, a ty tory wykańczasz w dniu przyjazdu klientki czy dzień wcześniej?
gruebel_2.gif

aneta1111

Member
Lut 7, 2012
98
0
0
Hajstan
dziękuję za to "prześliczne", ma mankamenty ale miło mi...nawet bardzo
icon_smile.gif

Literki przyklejam każdą oddzielnie, bo klej zostawi "plamki", a ja potem niektóre elementy "maluję" wodą
icon_smile.gif

Ale niech się wypowiedzą specjalistki, bo ja jestem na początku drogi
icon_smile.gif

Sylwia1978

Member
Maj 13, 2011
151
0
0
Moje torciki dzisiejsze odebrane
icon_razz.gif
czy wam też ręce się trzęsą jak robicie torty
gruebel_2.gif

Załączniki

• 20130209_132941.jpg
    20130209_132941.jpg
    836.4 KB · Wyświetleń: 0
  • 20130209_113450.jpg
    20130209_113450.jpg
    838.6 KB · Wyświetleń: 0

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
Hajastan @ 9 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1399457joanna, asiulla, beataSz, aneta1111, torty prześliczne
anbetung.gif

asiulla i inne dziewczyny powiedzcie jak robicie napisy na tortach to kazdą literkę oddzielnie przyklejacie?
gruebel_2.gif
czy na torcie smarujecie pasek klejem jadalnym, a później przyklejacie literki?
dump.gif

asiulla, a ty tory wykańczasz w dniu przyjazdu klientki czy dzień wcześniej?
gruebel_2.gif
najpierw wycinam sobie przez folię literki, później każdą z nich lekko od spodu smaruję wodą i przyklejam na tort po kolei

torty wykańczam dzień wcześniej, rzadko kiedy w dniu odbioru, chyba że zrobię rano a odbierają wieczorem ale rzadko się na to zgadzam

justynka8228

Member
Sty 23, 2013
2
0
0
Witam wszystkich, mam na imię Justyna.
Trafiłam na Wasze forum kilka dni temu i czytam wszystkie wątki za koleją
icon_smile.gif

Bardzo, bardzo podziwiam Was i Wasze torty! Tworzycie cuda!!! A ile można sie od Was nauczyć, dziękuję za to. Nie piekę tortów, ale za robienie dekoracji na ciasta sie wzięłam, na użytek własny i najbliższych znajomych. I mam pytanie do Asiulla1984 zamawiasz na ebay z Chin, nigdy jeszcze nie zamawiałam spoza Unii i jestem ciekawa czy zamawiając z Chin doliczają cło?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
justynka8228 @ 9 Feb 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1399555Witam wszystkich, mam na imię Justyna.
Trafiłam na Wasze forum kilka dni temu i czytam wszystkie wątki za koleją
icon_smile.gif

Bardzo, bardzo podziwiam Was i Wasze torty! Tworzycie cuda!!! A ile można sie od Was nauczyć, dziękuję za to. Nie piekę tortów, ale za robienie dekoracji na ciasta sie wzięłam, na użytek własny i najbliższych znajomych. I mam pytanie do Asiulla1984 zamawiasz na ebay z Chin, nigdy jeszcze nie zamawiałam spoza Unii i jestem ciekawa czy zamawiając z Chin doliczają cło?
nic nie doliczają, zawsze biorę te najtańsze pierdoły z przesyłką za free i jest ok
icon_smile.gif

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
Kochane, mam pytanie, która w najbliższej przyszłości będzie coś kupowała na ebay? Ja nie mam konta i chętnie bym się podpięła pod zakupy. No, chyba, że jest ktoś kto by dla mnie kupił a ja wyślę mu złotówki na konto.
icon_smile.gif
Please, please....
icon_smile.gif
Asiulla, elmo jest super. A u kogo na ebay kupowałaś te literki, bo jakoś nie umiem znaleźć.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy