Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
alipek @ 24 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1423966A ja mam pytanie. Planuję masę bita z maskarpone i malinami. I tak dumam aby wrzucić kilka pokruszonych bezików. Będą chrupały czy namiękną i kicha z tego.? Jak myślicie????
Nie powinny namięknąć, o ile nie rozdrobnisz ich za bardzo, lepiej zostawić większe kawałki.

Ja mam pytanie odnośnie okrągłych podkładów tortowych. Gdzie opłaca się kupić te sztywniejsze 30 cm ok. 10 sztuk? Są na Allegro ale może jakiś sklep też ma dobrą ofertę?

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
index.php?act=findpost&pid=1423966Proszę Olu!
http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=2700 Piękne te twoe torciki!!!!
A ja mam pytanie. Planuję masę bita z maskarpone i malinami. I tak dumam aby wrzucić kilka pokruszonych bezików. Będą chrupały czy namiękną i kicha z tego.? Jak myślicie????
dzięki alipek ;)

na moje oko jednak beziki namiękną, ale nigdy nie robiłam, więc tak tylko myślę.

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
dziunia @ 24 Apr 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1423988Nie powinny namięknąć, o ile nie rozdrobnisz ich za bardzo, lepiej zostawić większe kawałki.

Ja mam pytanie odnośnie okrągłych podkładów tortowych. Gdzie opłaca się kupić te sztywniejsze 30 cm ok. 10 sztuk? Są na Allegro ale może jakiś sklep też ma dobrą ofertę?
hej, ja ostatnio znalazłam to:
www.karolla.com
ale jeszcze nigdy nie zamawiałam, więc nie wiem.

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
Asiulla kiedyś robiłaś tort z malowanymi lukrem czerwonym kwiatami. Pamiętasz? Podeślesz foto, bo nie mogę znaleźć? I opowiedz jak to robiłaś
icon_smile.gif
))

gosiakw

Member
Sty 12, 2013
83
0
6
Ola_Wrocław śliczne torty, nie wiem czemu się czepiasz biednej wyścigówki- jest cudowna
anbetung.gif
tylko pozazdrościć:) zresztą wszystkie torty są prześliczne- Asiulli, Malwinnnki i całej reszty:)
Jak myślicie dziewczyny- jak zrobię Zygzaka w tortownicy 22 i postawię na 24 to wystarczy chyba na 30 osób? a wogóle to Zygzaka robicie z tortownicy czy zwykłej blachy prostokąt/kwadrat?

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Wycinam literki na tort i mnie normalnie trafia
cry_1.gif
nie chcą mi wychodzić jak odciskam to albo się nie odciśnie dobrze albo zostaje wszystko w literce i nie mogę tego wyciągnąć(mam takie 2cm na pasku kursywa)podpowiedzcie co robić
icon_smile.gif

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
jak zachowa się tort (piętrowy o ile to istotne) będący 2h na świeżym powietrzu w taką pogodę jak jest teraz? oraz figurki
I co zrobić, żeby nic się z nim nie stało? :D

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Trudno powiedzieć, duzo zalezy od temperatury i wilgotności... jeśli nie można tego tortu przetrzymać w zamknięciu i chłodzie to na pewno starałabym się umieścić go w cieniu i przykryć czymś żeby owady po nim nie łaziły
gruebel_2.gif

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Powoli zaczyna się sezon na komunie, i powoli próbuje dekoracji
icon_mrgreen.gif

chciałam załamać schemat książęk kielichów i różańców stawiając na wianuszek (bo kwiatki juz potrafie
rofl.gif
)
i choć nie jest piękny mi się podoba
icon_mrgreen.gif

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Jam ty się wcale nie znasz na tortach!!!!!!!!.
rofl.gif
Wianuszek JEST PIĘKNY!!!!!!
Ja też myślę już o komunijnym i myślę o czymś innym niż książeczki, różańce....

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
index.php?act=findpost&pid=1424122Jam ty się wcale nie znasz na tortach!!!!!!!!.
rofl.gif
Wianuszek JEST PIĘKNY!!!!!!
Ja też myślę już o komunijnym i myślę o czymś innym niż książeczki, różańce....
A jak mam sie znać jak to mój trzeci tort w karierze ....
dance.gif

CYTATśliczny ten wianuszek icon_smile.gif
bardzo wam dziękuje
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
dopiero się uczę i wasze opinie sa dla mnie ważne
icon_smile.gif

a swoją drogą piekne te falbaneczki ...

a jakby jes tak wycieniować od błekitu przez biel w inny kolor
gruebel_2.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy