Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
asiulla powidz jak myślisz czy do masy MODEL PAST albo GUM PASTE Satin Ice też trzeba dodać cmc?
gruebel_2.gif

dziewczyny macie może sprawdzony przepis na biszkopt kakaowy?
icon_neutral.gif
ostatnio robiłam wg. przepisu ze strony "Moje wypieki" no i biały zawsze mi ładnie urośnie, kakowy robiłam 2 razy i żaden mi nie urósł tak jak biały, nie wiem co robię nie tak? podzielcie się sprawdzonym prepisem
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Ja robię z tego przepisu:7 jajek,1 szkl. cukru,2/3szkl.mąki pszennej ,2/3szkl.gorzkiego kakao,1 łyżeczka proszku do pieczenia .

Białka trochę rozbiję i stopniowo dodaję cukier, ubijam aż masa będzie sztywna,potem dodaję rozmącone żółtka i też chwilę ubijam .
Mąkę przesiewam z kakao i proszkiem 2 razy , bardzo delikatnie łączę z masą .Wylewam do blachy tem.160 st. 35-40 min.
lecker.gif

sylkag66

Member
Sty 20, 2011
399
0
0
dziewczyny torty SUPERR
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
OLU POWIEDZ DOSTAŁAŚ JUŻ AEROGRAF?? BO JA TEŻ SIE PRZYMIERZAM DO TAKIEGO ZAKUPU? TO MÓJ DZISIEJSZY NA BARDZO SZYBKO. SIOSTRZE SIĘ O 6 RANO PRZYPOMNIAŁO ŻE SYN MA URODZINY, WIĘC TYLKO TYLE ZDĄŻYŁAM ZROBIĆ W MIĘDZY CZASIE..

Załączniki

• 100_9413.JPG
    100_9413.JPG
    372 KB · Wyświetleń: 0

wulkan

Member
Maj 3, 2013
6
0
0
Kurcze znowu wstawiłyście tyle pięknych tortów
eek2.gif
Ekstra są... Marzę żeby w końcu takie i mi się udawały..
Ogólnie to mam pięcioro rodzeństwa - dorośli są wszyscy i w tym jedna siostra młodsza więc okazji mam mnóstwo do tortów
icon_smile.gif
Ale oni nie lubią jak wymyślam coś z tą masą plastyczną, wolą takie 'zwykłe' torty
cry_1.gif
A ja bardzo lubię tak wymyślać.. I jak dekoruję torty to zawsze mnie przychodzą i denerwują. Takie charakterki z nich
icon_smile.gif
Ale mimo to nie będę się poddawać i będę dalej próbować.
Żeby nie było, że dołączyłam do forum, a nic nie robiłam wcześniej to pokaże swoje torty (umywają się do Waszych, ale przynajmniej próbowałam..). Były robione w zeszłym roku. Ten biały, taki skromny z różyczkami na wierzchu to mój pierwszy z tą masą. Robiłam go mamie chłopaka na urodziny i jak go zobaczyła to prawie się popłakała ;)

Załączniki

• _DSC6776m.jpg
    _DSC6776m.jpg
    267.7 KB · Wyświetleń: 0
  • _DSC9505m.jpg
    _DSC9505m.jpg
    256.4 KB · Wyświetleń: 0
  • _DSC6819m.jpg
    _DSC6819m.jpg
    235.5 KB · Wyświetleń: 0
  • Bez_nazwy2.jpg
    Bez_nazwy2.jpg
    256.9 KB · Wyświetleń: 0

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
Vanilka @ 5 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1427365Asiulla jak Ty to robisz, że masz takie kształtne te piłki? Moje są okrągłe dopóki nie nałożę na nie masy cukrowej, a potem zaczynają się rozjeżdżać. A tak w ogóle to piękna produkcja
icon_smile.gif
Vanilko ja tam nie widzę żeby ci się coś rozjeżdżało
icon_razz.gif
ja piekę biszkopt w misce i przed tynkowaniem tort jeszcze lekko zaokrąglam i tyle
Hajastan @ 6 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1427534asiulla powidz jak myślisz czy do masy MODEL PAST albo GUM PASTE Satin Ice też trzeba dodać cmc?
gruebel_2.gif

dziewczyny macie może sprawdzony przepis na biszkopt kakaowy?
icon_neutral.gif
ostatnio robiłam wg. przepisu ze strony "Moje wypieki" no i biały zawsze mi ładnie urośnie, kakowy robiłam 2 razy i żaden mi nie urósł tak jak biały, nie wiem co robię nie tak? podzielcie się sprawdzonym prepisem
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
Hajastan ja raz miałam wiaderko guma paste i powiem szczerze że już wolę do normalnej cmc dodawać tak się tamta franca kleiła
one niby są już takie że nie trzeba nic dawać, także raczej nie ale ja ich nie używam
a biszkopt kakaowy nigdy ci nie wyrośnie tak jak biały bo robi się cięższe ciasto od kakao, musisz zwiększać porcje na tortownicę

Ostatnią edycję dokonał moderator:

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
wulkan @ 6 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1427657Kurcze znowu wstawiłyście tyle pięknych tortów
eek2.gif
Ekstra są... Marzę żeby w końcu takie i mi się udawały..
Ogólnie to mam pięcioro rodzeństwa - dorośli są wszyscy i w tym jedna siostra młodsza więc okazji mam mnóstwo do tortów
icon_smile.gif
Ale oni nie lubią jak wymyślam coś z tą masą plastyczną, wolą takie 'zwykłe' torty
cry_1.gif
A ja bardzo lubię tak wymyślać.. I jak dekoruję torty to zawsze mnie przychodzą i denerwują. Takie charakterki z nich
icon_smile.gif
Ale mimo to nie będę się poddawać i będę dalej próbować.
Żeby nie było, że dołączyłam do forum, a nic nie robiłam wcześniej to pokaże swoje torty (umywają się do Waszych, ale przynajmniej próbowałam..). Były robione w zeszłym roku. Ten biały, taki skromny z różyczkami na wierzchu to mój pierwszy z tą masą. Robiłam go mamie chłopaka na urodziny i jak go zobaczyła to prawie się popłakała ;)
I to jest najważniejsze....
icon_smile.gif
reszta to "pikuś" . Gratuluje
icon_smile.gif

mnie rodzina prosi bym juz dała spokój
icon_mrgreen.gif
coż w kuchni ja rządzę
icon_smile.gif
rofl.gif

sylkag66

Member
Sty 20, 2011
399
0
0
sylkag66 @ 6 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1427620dziewczyny torty SUPERR
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
OLU POWIEDZ DOSTAŁAŚ JUŻ AEROGRAF?? BO JA TEŻ SIE PRZYMIERZAM DO TAKIEGO ZAKUPU? TO MÓJ DZISIEJSZY NA BARDZO SZYBKO. SIOSTRZE SIĘ O 6 RANO PRZYPOMNIAŁO ŻE SYN MA URODZINY, WIĘC TYLKO TYLE ZDĄŻYŁAM ZROBIĆ W MIĘDZY CZASIE..
zwykły, najzwyklejszy ubiór. Nie miałam za wiele czasu by coś pomyśleć bo o 15 już była po niego. Motocykl malowany na kawałku lukru plastycznego i wykrojony
icon_smile.gif

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
sylkag66 ty już tu jesteś znana jako najszybsza tortownica świata :D ot tak, sobie namalowała... super ten motor!

tak w ogóle to świetne wasze torty, jak zwykle...

wulkan nie przejmuj się złośliwcami tylko rób swoje skoro cię to kręci. ciekawe co powiedzą jak będziesz miała tyle innych chętnych na torty że przestaniesz im robić
icon_mrgreen.gif

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
nie doszedł jeszcze do mnie aerograf, dziś przyjdzie. Trochę boję się go odpalić na żywioł do tortu zamawianego, chyba powinnam poćwiczyć wcześniej, żeby nie było wtopy :D Ale powiem szczerze, że nie mam kiedy:( Moja córka ma podejrzenie zapalenia stawów jako powikłanie po ospie (którą przeszła wzorowo). Szczerze mówiąc jestem cała w stresie, wczoraj jeździłam z nią od lekarza, na badania, pobieranie krwi itd. Jestem ogólnie trochę przez to rozbita
icon_sad.gif

Gabka22

Member
Maj 14, 2008
23
0
0
Oj dawno, dawno tu nic nie pisałam... Choć zaglądam tu codziennie i korzystam z Waszych porad
icon_smile.gif
Co do tulipanów robiłam je jakiś rok temu właśnie z instrukcją z rosyjskiego forum.
tulipany2.JPG

A to moje ostatnie wypociny
icon_smile.gif
Tort weselny dla plastyczki i muzyka:
weselny_AiM2.jpg

I na Dzień Strażaka:
stra_acki2.jpg

Załączniki

• tulipany2.JPG
    tulipany2.JPG
    949.8 KB · Wyświetleń: 0
  • weselny_AiM2.jpg
    weselny_AiM2.jpg
    645.8 KB · Wyświetleń: 0
  • stra_acki2.jpg
    stra_acki2.jpg
    712.1 KB · Wyświetleń: 0

ola_wroclaw

Member
Lis 20, 2012
496
0
0
Gabka22 @ 7 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1427833Oj dawno, dawno tu nic nie pisałam... Choć zaglądam tu codziennie i korzystam z Waszych porad
icon_smile.gif
Co do tulipanów robiłam je jakiś rok temu właśnie z instrukcją z rosyjskiego forum.

A to moje ostatnie wypociny
icon_smile.gif
Tort weselny dla plastyczki i muzyka:

I na Dzień Strażaka:
o wow!!! czemu nam się nie pokazujesz?? :D:D cuda robisz, cuda!!!!

A tulipany mi się dopiero dziś otworzyły, wczoraj nie chciały.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy