o.laz
Member
- Lut 15, 2013
- 307
- 0
- 0
JAM @ 4 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1439262Położyłam masę na połowę tortu, ucięłam według szablonu. Potem druga strona, zostawiłam 1-2 mm na zakładkę. I ten nadmiar wciskałam pomiędzy kolory dociskając je lekko do siebie. I parowałam żelazkiem. Kupiłam specjalnie do tego celu. http://zelazka.com.pl/photos/steam-o-power...-2938730532.jpg wszystkie paproszki mąka czy inne znikają , połysk po chwili robi się bardziej satynowy.żelazko! dzięki JAM, nie mam takiego cuda jak ty ale przy najbliższej okazji wypróbuję zwykłe. a ten połysk długo się utrzymuje? Nie ma niebezpieczeństwa ze kolory zafarbują jedne od drugich? mam zrobić zygzaka i fajnie by było gdyby się błyszczał ale się boję że coś skiepszczę w ostatniej chwili...
dziewczyny, zastanawiałam się ostatnio czy dałoby się zrobić butelkę (połówkę) na torcie nie z samej masy tylko "tortową" taką jakby odwrotną metodą:
najpierw skorupę susząc ją na prawdziwej butelce a potem wysmarować ją od środka masą maślaną, schłodzić i w to włożyć wypełnienie biszkoptowo-bitośmietanowe czy galaretkowe.
jak myślicie, ma to szansę powodzenia?
Ostatnią edycję dokonał moderator: