Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

o.laz

Member
Lut 15, 2013
307
0
0
Dziewczęta chylę czoła! Przeczytalam już te strony co naprodukowałyście przez weekend i jestem zachwycona! Naprawdę niezłe jesteście laski, no! Nie chcę wymieniac bo nie dam rady wszystkich a naprawdę, cuda...
Ja wymęczyłam urodzinowy dla mojego roczniaka ale w koncu zapomnialam aparatu na impreze (bo tam konczylam tort jeszcze) no i musze czekac az goscie podesla to co zrobili...

Sylwia1978

Member
Maj 13, 2011
151
0
0
asiulla1984 @ 22 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1445158cześć dziewczyny
zalatana jestem ostatnio to mało piszę...

w czwartek robiłam 13 ciast z mamą, na dworze było 34 stopnie w cieniu moje drogie, pierwsza masa budyniowa to mi się zważyła z gorąca... wczoraj jak robiłam tort ślubny to miałam wiatrak taki mały ustawiony na oknie i prosto na tort wiał dopóki nie ozdobiłam. Panna młoda to się słowem nie odezwała jak go wyniosłam i postawiłam na stole, zero reakcji, mina jakaś taka nieciekawa, ale myślę sobie kij ci w plecy sama sobie taki wybrałaś. Ci co z nią przyjechali to och ach jaki piękny a ta zero reakcji, jedyne co zapytała to jak sa smaki na piętrach. Zabrali i pojechali w pizdu, a dla mnie co z oczu to z serca...

dzisiaj znowu mam urwanie głowy bo mama imieniny wyprawia, dobrze że wczoraj jej 2 ciasta jeszcze upiekłam, dzisiaj już tylko sernik z jogurtów walnę przed imprezą.

Chałupę muszę posprzątać, kulawa jestem znowu... wczoraj sobie sama operację na stopie zrobiłam, wycięłam se skórę żyletka i skalpelem. mam zdjęcia jak wyglądała moja stopa po samookaleczeniu ale nie będę was straszyć hehe

dobra idę latać na odkurzaczu
muuuuuuuuuuuaaaaaaa
wink.gif
co ta baba chce od ciebie .....taki śliczny torcik
icon_razz.gif
mam do Ciebie pytanko ostatnio pisałaś o masach z bitej śmietany z owocami i zrobiła wedłóg wskazówek podanych przez Ciebie i nie wiem co robię nie tak ,ale jak blenderem zmiksuję owoce i dodaję do śmietany to mi się śmietana waży
cry_1.gif

t
jola33 @ 22 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1445292A taki zrobiłam moim chłopakom na urodziny
Ten jeszcze ciepły
Torciki śliczne
icon_razz.gif

goia87 @ 22 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1445347To moj dzisiejszy busik ale powiem szczerze ze robienie tortow w taki upał to samobojstwo
dump.gif
śliczniusi ten busik,w sobotę wstałam o 3 żeby przekładać i dekorować torty
icon_lol.gif
już raz miałam problem wszystko mi po prostu płyneło
cry_1.gif

alipek @ 23 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1445502Dla mojej córci na zakończenie zerówki. Kończyły dwie grupy tygryski i biedronki. na balu absolwenta było 36 dzieciaków plus panie i sporo rodziców. Starczyło i jeszcze zostało bo dzieciaki małe porcje jedza. Ale za to dekorację wszamały całą!!!!

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Justee

Member
Wrz 22, 2010
185
0
0
Sylwia1978 @ 23 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1445731co ta baba chce od ciebie .....taki śliczny torcik
icon_razz.gif
mam do Ciebie pytanko ostatnio pisałaś o masach z bitej śmietany z owocami i zrobiła wedłóg wskazówek podanych przez Ciebie i nie wiem co robię nie tak ,ale jak blenderem zmiksuję owoce i dodaję do śmietany to mi się śmietana waży
cry_1.gif

t

Torciki śliczne
icon_razz.gif

śliczniusi ten busik,w sobotę wstałam o 3 żeby przekładać i dekorować torty
icon_lol.gif
już raz miałam problem wszystko mi po prostu płyneło
cry_1.gif
wiem,że ja to nie nasz expert asiulla ale czy dodajesz zmiksowane owoce do śmietany czy może śmietanę do zmiksowanych owoców?robię tylko takie kremy,i nie powinny się zważyć,ja dodaję ubitą śmietanę do zmikoswanych owoców..chyba że pogoda jest nieodpowiednia..

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0
Ciiii jest noc.... skończyłam lalkę ... a nich je k... mać ... sorki ale się umęczyłam
moody.gif
France mają strasznie długie nogi !!! A i ... w pierwotnej wersji miała mieć skrzydła nietoperza nawet zrobiłam dwie pary z lukru, tylko jak połączyć Monster z Barbi
baa.gif
dump.gif
dump.gif
dump.gif
dump.gif
Ciii dzieci śpią
icon_razz.gif
Tort prawie5 kilo
pinggrins.gif
z czego masa połowę
icon_razz.gif
buhahaha

Chciałam bardzo podziękować za doping i wsparcie
bussi.gif

ech...
mąż mi dał drinka dla rozluźnienia...
cheers.gif

i fajnie działa
zahnlos.gif
hihihi idę spać
icon_mrgreen.gif

EDIT: usunięcie zdjęć niezgodnych.......
....... z moim poczuciem estetyki
zahnlos.gif

JAM

Member
Kwi 9, 2013
1,458
0
0

Sylwia1978

Member
Maj 13, 2011
151
0
0
Justee @ 23 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1445735wiem,że ja to nie nasz expert asiulla ale czy dodajesz zmiksowane owoce do śmietany czy może śmietanę do zmiksowanych owoców?robię tylko takie kremy,i nie powinny się zważyć,ja dodaję ubitą śmietanę do zmikoswanych owoców..chyba że pogoda jest nieodpowiednia..
Daję owoce do śmietany ,ale robię to bardzo małymi porcjami
icon_rolleyes.gif
Próbowałam tylko rozgnieść owoce delikatnie wtedy mi się nie zważyła śmietana, nie wiem czemu mi z miksowanymi nie wychodzi
cry_1.gif

JAM @ 24 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1445743Ciiii jest noc.... skończyłam lalkę ... a nich je k... mać ... sorki ale się umęczyłam
moody.gif
France mają strasznie długie nogi !!! A i ... w pierwotnej wersji miała mieć skrzydła nietoperza nawet zrobiłam dwie pary z lukru, tylko jak połączyć Monster z Barbi
baa.gif
dump.gif
dump.gif
dump.gif
dump.gif
Ciii dzieci śpią
icon_razz.gif
Tort prawie5 kilo
pinggrins.gif
z czego masa połowę
icon_razz.gif
buhahaha
Zdjęcie telefonem robiłam. Jutro postaram się o lepsze.

Chciałam bardzo podziękować za doping i wsparcie
bussi.gif

ech...
mąż mi dał drinka dla rozluźnienia...
cheers.gif

i fajnie działa
zahnlos.gif
hihihi idę spać
icon_mrgreen.gif
lala przepiękna moja córcia byłaby w siódmym niebie jak by taką dostała:)

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
marioletta piersze koty za płoty ,pierwszy bucik wyszedł fajnie ,ja wychodzę z takiego założenia że kto się nie zna na robieniu tortów to niczego nieudanego nie zauważy i będzie och i ach
icon_mrgreen.gif
.
JAM co tu dużo pisać
anbetung.gif
anbetung.gif
tort wyszedł Ci fantastycznie.
Sylwia ja sobie trochę ułatwiam i mus z owoców z żelatyną daję pomiędzy warstwy śmietany .

Sylwia1978

Member
Maj 13, 2011
151
0
0
I następne

Załączniki

• 20130622_073822.jpg
    20130622_073822.jpg
    173.9 KB · Wyświetleń: 0
  • 20130622_131128.jpg
    20130622_131128.jpg
    127.3 KB · Wyświetleń: 0
  • 20130613_225822.jpg
    20130613_225822.jpg
    185.9 KB · Wyświetleń: 0

Sylwia1978

Member
Maj 13, 2011
151
0
0
Marta12 @ 24 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1445767 marioletta piersze koty za płoty ,pierwszy bucik wyszedł fajnie ,ja wychodzę z takiego założenia że kto się nie zna na robieniu tortów to niczego nieudanego nie zauważy i będzie och i ach
icon_mrgreen.gif
.
JAM co tu dużo pisać
anbetung.gif
anbetung.gif
tort wyszedł Ci fantastycznie.
Sylwia ja sobie trochę ułatwiam i mus z owoców z żelatyną daję pomiędzy warstwy śmietany .
A nie spływa Ci ten mus
gruebel_2.gif
Bo ja nawet jak robiłam w rozdrobnionymi owocami z połączoną śmietaną to ona nie była taka sztywna jak powinna już mnie szlak trafia niewiem czemu tylko mi nic nie wychodzi
baa.gif

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
Mus musi się dobrze ścinać ,nie daję go do samych brzegów tortu , dla pewności że nic nie wyleci po samym brzegu lecę szprycą śmietaną
wink.gif
Do śmietany zawsze dodaję mały serek mascarpone ,na 1/2 l ,250gram serka +3 śmietn fixy i musze powiedziec żę nic się nie dzieje masa zostaje przez cały czas sztywna:)

kiniaaa

Member
Maj 22, 2013
483
0
0
JAM cudo sama bym taki chciała dostać
fiesgrins.gif

Masz jakaś formę na kieckę czy z miski jakiejś piekłaś?
Ja też chcę na nauki
zwinker2.gif

Sylwia1978 wszystkie torciki pierwsza klasa!
icon_smile.gif

Sylwia1978

Member
Maj 13, 2011
151
0
0
Marta12 @ 24 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1445774Mus musi się dobrze ścinać ,nie daję go do samych brzegów tortu , dla pewności że nic nie wyleci po samym brzegu lecę szprycą śmietaną
wink.gif
Do śmietany zawsze dodaję mały serek mascarpone ,na 1/2 l ,250gram serka +3 śmietn fixy i musze powiedziec żę nic się nie dzieje masa zostaje przez cały czas sztywna:)
Dziękuję ślicznie
anbetung.gif
przy następnym torciku wypróbuję
icon_razz.gif

ankar

Member
Kwi 25, 2008
125
0
0
Witam wszystkie zdolne dziewczyny.
Bardzo żadko się tu odzywam, ale regularnie was czytam.
Jesteście WIELKIE, wasze torty to dzieła sztuki.
Mam prośbę o poradę: w tym tygodniu robię tort na 18-stkę dla mojej "maleńkiej córeczki" - ma być o smaku cappucino z płatkami czekolady i ozdobiony różami ze śmietany. Poradźcie proszę jak najlepiej przygotować śmietanę do zdobienia aby te róże były piękne?
Sylwia 1978 ty masz chyba na swoich tortach właśnie śmietanę i efekt jest rewelacyjny.
Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
anbetung.gif

Sylwia1978

Member
Maj 13, 2011
151
0
0
ankar @ 24 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1445782Witam wszystkie zdolne dziewczyny.
Bardzo żadko się tu odzywam, ale regularnie was czytam.
Jesteście WIELKIE, wasze torty to dzieła sztuki.
Mam prośbę o poradę: w tym tygodniu robię tort na 18-stkę dla mojej "maleńkiej córeczki" - ma być o smaku cappucino z płatkami czekolady i ozdobiony różami ze śmietany. Poradźcie proszę jak najlepiej przygotować śmietanę do zdobienia aby te róże były piękne?
Sylwia 1978 ty masz chyba na swoich tortach właśnie śmietanę i efekt jest rewelacyjny.
Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
anbetung.gif
Ja nigdy ze śmietany nie robiłam, robię róże ale z masy maślanej
icon_razz.gif

goma

Member
Lut 7, 2012
163
0
0
Sylwia1978 @ 24 Jun 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1445816Ja nigdy ze śmietany nie robiłam, robię róże ale z masy maślanej
icon_razz.gif
Sylwia ja tez sie dołączę do pytania. Chodzi o konsystencję śmietany, co dodajesz ze Twoja trzyma formę przy takich upałąch?
Ja robiłamw sobotę tort śmietanowy na Dzień Ojca zaczęłam ok 23.00 żeby było chłodniej a śmietana przy dekoracjach i tak mi popłynęła. U Ciebie wzory pieknie sie trzymają.
Dodajesz więcej żelatyny czy masz jakich inny patent ???

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy