Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
Początkująca? No i komu tu powinna szczęka opaść? Mi na te przykład opadła
eek2.gif

Każden jeden pikny! Mistrzostwo!

Ostatnią edycję dokonał moderator:

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
No ja nie mogę...początkująca? Każda początkująca chciałaby tak umieć. Gratulacje. Piękne. Moja córka . . . 14 lat siedzi obok i się zachwyca wszystkimi torcikami. Powiedziała, że na tym forum będą kiedyś i jej torty.Zobaczymy, na razie mi pomaga
banana.gif

Vanillko witamy i podziwiamy.
anbetung.gif
eek2.gif

subtelna30

Member
Sty 1, 2012
192
0
0
do metalowej miseczki albo tortownicy i do piekarnika 50 stopni i chwilke potrzymać co chwilę sprawdzać czy zmiekła , oczywiście bez woreczka

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
To może zawiń w ciepłą ścierkę albo pokombinuj z piekarnikiem (coś ok. 60 stopni), chodzi o to żeby nie było na mokro (czyli np. na parze), żeby masa nie stykała się z czymś gorącym (typu pusty garnek), bo się zagotuje/rozpuści/przypali. Tak czy siak trochę ogrzej, wyjmij i spróbuj pougniatać, jak jeszcze twarda to znów ogrzej itd. Piszesz, że masz małą kulkę, powinno szybko pójść.

Marta12

Member
Kwi 21, 2013
341
0
0
wink.gif
No aagaa Bc jak ty jesteś początkująca to ja już się boję jak Ty będziesz dalej takie torty robiła to nam tu cuda naprodukujesz
anbetung.gif

A może suszarką do włosów, ja tak kiedyś chciałam sobie podsuszyć coś i taki głupi łeb ze mnie że zapomniałam o tym że ciepło rozpuszcza masę
rofl.gif

mysz

Member
Cze 11, 2006
19,624
0
0

miu-miu

Member
Cze 14, 2012
206
0
0
a tak na marginesie pochwalę się Wam... że na prezent urodzinowy od koleżanek z pracy dostałam najnowszą książkę Małgorzaty Weber... o tą http://www.pan-centrum.pl/produkt,NOWOSC_O...r_,94,4006.html tam jest trochę tutoriali i bajeczny tort w kszatłcie planet....szkoda że nie moge Wam pokazać podzieliłabym się książką ...w każdym razie Polecam
daumen.gif
ech... takie prezenty to ja mogę dostawać
icon_mrgreen.gif
no i jeszcze torebki....
rofl.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy