Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

fantastycznie

Member
Sty 12, 2011
88
0
0
[quote name='o.baby06' date='15 Aug 2011, 19:28 ' post='1165634']
Pamiętacie, że kiedyś pytałam o tort z Elmo? Oto co mi wyszło:
1000760m.jpg

By baby2006 at 2011-08-15

o.baby06 mam pytanie na co sie zdecydowałaś, wygląda na masę przyklejoną na tort??
Pytam bo mój synek uwielbia tygrysa i chciałam zrobic coś podobnego, Ty masz juz doświadczenie, więc może coś podpowiesz?
z góry dziękuję za pomoc

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
Dziewczyny torty piękne
icon_smile.gif

Wklejam mój roczkowo/chrzcinowy, jedyne zamówienie jakie przyjęłam do realizacji (jakoś nie potrafię odmówić dzieciom) i lecę się pakować, bo dziś w nocy wyjeżdżamy na urlop
icon_smile.gif

Pieczcie i bawcie się zdobieniem. Ja mam nadzieję się stęsknić za moją masą cukrową. Po powrocie czekają już 3 torciki do zrobienia więc będzie do czego wracać
icon_mrgreen.gif

Pa pa
wink.gif

P1070857.JPG

Załączniki

• P1070857.JPG
    P1070857.JPG
    179.7 KB · Wyświetleń: 0

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Witaj kaczuszko
wink.gif

Vanilko miłego urlopu i szybkiego powrotu do tortowania
wink.gif

Wszystkie torciki świetne, jak zwykle nie sposób oceniać kazdego z osobna takie tu ilości
icon_mrgreen.gif

A ja cierpię na przewlekły brak czasu.
dziś skończyłam strażaka
IMG_0668.JPG

Załączniki

• IMG_0668.JPG
    IMG_0668.JPG
    168.8 KB · Wyświetleń: 0

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
Dziewczyny pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
icon_exclaim.gif
Czy dziecko którejś z was ogląda kreskówke w której jest fioletowy potwór "yggy" ?? nie moge znależć tego nigdzie
dontknow.gif
a klientka mi zamówiła, podała że tak się pisze ale chyba jest coś nie tak to napewno nie film "potwory i spółka" podejżewam że jakaś produkcja japońska ale ...hmmm
gruebel_2.gif

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
Kochana jedyne co mi przychodzi do głowy to bajka "The Cuddlies". Mój synio to ogląda i widziałam tam fioletowego potwora, ale nie wiem jak on sie nazywa. Na pewno jest Dodo i O. Póki co wklejam Ci fotkę tych potworów. Może tym tropem coś znajdziesz
wink.gif
Dodo to ten ostatni a O przedostatni.

Cuddlies.jpg

pscolki

Member
Mar 12, 2009
167
0
0
oj w kwestii bajek to zapytam jutro koleżankę , jej córka na etapie takich jest...bo moje osobiste to dorosłe juz... i włąsnie zamowilo na kawalerski kolegi taki:

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
Dziękuje Ci kochana też o tym myślałam bo mam 2 letniego synka
lecker.gif
ale tort jest dla 10-cio latki i ten fioletowy stwór to jakiś "monster" ponoć przypomina gwiazde i ma wielkie oczy...
gruebel_2.gif
Coż jak nie pomożecie to spuszcze głowe i zadzwonie do klientki. ale wiecie jak to jest wolałabym uniknąć nieprofesjonalnych posunięć
icon_neutral.gif

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
Aaaa to już taki potwór dla "doroslych" ;P
No szkoda, że to nie to, bo problem miałabyś z głowy.
Faktycznie jak nie znajdziesz to lepiej zadzwonić niż wydać tort nie z tym co miało być.
Powodzenia
wink.gif

fantastycznie

Member
Sty 12, 2011
88
0
0
Dlatego własnie uwielbiam to forum, zawsze można liczyc na pomoc Cinek!!!
Przy okazji chciałam podziekować za pomysły na mój tort rocznicowy, nie mam się jedna czym pochwalic bo tort nie powstał.
Zamiast organizować imprezę, wpakowalismy sie do pociagu i pojechalismy we dwoje do Pragi. Było fantastycznie, ale tortu brak
rofl.gif
.

kanapka

Member
Cze 2, 2007
407
0
0
Witam dziewczyny ! przede wszystkim chyle czoła przed Waszym talentem, wczoraj zamiast spac podziwiałam wasze cudenka
lecker.gif
jako ze czeka mnie pierwsze podejscie do masy cukrowej mam pytanie : czy mozna tort posmarowac masa maslana na wierzchu wieczorem a oblozyc masa cukrowa rano? bedzie sie trzymac? czy jednak moze lepiej posmarowac tort masa i zaraz klasc mase cukrowa? bede wdzieczna za odpowiedz

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
Tak, z całą pewnością można. Nawet lepiej i wygodniej kładzie się masę cukrową na zastygniętą masę, jeśli jest ona równo ułożona pod spodem. Bez problmeu potem można wygładzić na torcie i nic się nie zapada od nacisku rąk ;)

lusia74

Member
Lut 17, 2011
167
0
0
czy mozna tort posmarowac masa maslana na wierzchu wieczorem a oblozyc masa cukrowa rano? bedzie sie trzymac? czy jednak moze lepiej posmarowac tort masa i zaraz klasc mase cukrowa?

stanowczo lepiej jak przestoi noc wtedy masa lepiej się kładzie jak już tu koleżanka napisał i nie wyciek spod masy na dole
icon_smile.gif

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
No kochane dwie nie przespane nocki ale.... mówcie co chcecie ja pękam z dumy
icon_mrgreen.gif
a klient padł na kolana (dosłownie!!
rofl.gif
) Mówie oczywiście o statku ale wstawiam też "Sowe"

Załączniki

• sowcca.jpg
    sowcca.jpg
    127.7 KB · Wyświetleń: 0
  • statecck.jpg
    statecck.jpg
    150.7 KB · Wyświetleń: 0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy