Vanilka @ 4 Oct 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1191291Dziękuję Joanno za info ws stelażaTrochę jestem w gorącej wodzie kąpana, bo ledwie tu zapytałam a już za 3 minuty rozmawiałam z tortownią i jednak zamówiłam ten stelaż. Miejsca między piętrami jest na ok. 9 cm więc mam nadzieję się zmieścić, a jeżeli nie to będę zmuszona coś wykombinować. Jeszcze mam jedno zapytanie: czy pod torty dać jakieś podstawki (w sensie dekoracyjne) czy bezpośrednio układać na stelażu. Wspomnę tylko, że pod torty daję podstawkę, ale ona nie jest widoczna.
Jężeli robie na stelazu to od razu na paterach, bez podkładek. mam taki stelaż http://www.tortownia.pl/sklep,761,55,Stela..._3pietrowy.html przed położeniem biszkoptów zawsze dezynfekuję patery spirytusem.
Ten Twój stelaz także powinien mieć te patery odkręcane. Ja robiłabym bezposrednio na nich bo dodatkowo jeżeli tort będzie stał to ok. ale jeżeli ma być przestawiany, przewożony z tortami to podkładka bardzo łatwo może "zjechać" z tej plastikowej patery.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.