Anna5 @ 9 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1102536Jo_anno1 jakiej śmietany używasz do dekorowania tortów?Chodzi Ci o konkretną markę? Teraz jestem na etapie eksperymentów. Od kiedy mleczarniaw moim miasteczku przestała produkować śmietanę to mam naprawdę duzy problem. te które są dostepne u nas na rynku według mnie nie są tak dobre jak "nasza".
Jeżeli chodzi Ci o % to przewaznie 30 % czasami 36% ale to rzadko.
Anna5 @ 9 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1102554Ja też 30% a śmietana to chyba łaciata najbardziej mi podeszła. Czyli używasz różnych kremówek? Myślałam, że masz może jakiegoś pewniaka.
A używałaś kiedyś takiej specjalnej śmietany do dekorowania "Decor Up"?Mojego pewniaka przestali produkować i nad tym bardzo ubolewam![]()
A tej śmietany nie uzywałam![]()
wyczucie odpowiedniego momentu ubicia śmietany jest bardzo istotne, trzeba eksperymentować.
jeżeli za długo ubijasz zaczną tworzyć się grudki maślane i rzeczywiście struktura robi się rzadka bo wytrąca się maślanka.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.