Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
Jo_anna1 @ 17 Aug 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1166541jakoś zupełnie nie nadążam ostatnio, a tu torciki takie śliczne.
daumen.gif

A u mnie dziś w zieleni, w zasadzie kolejny eksperyment, chciałam zobaczyc jak to będzie wygladało
icon_mrgreen.gif
i wyglada pieknie
icon_biggrin.gif


asiulla1984 @ 17 Aug 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1166559Joanno po prostu przepiekny !!!
dziewczyny czy robiłyście ozodby z czekolady plastycznej? mam pytanie jak chcę zrobic róze to czym sklejac płatki?
platki same sie sklejaja pod wplywem ciepla rak - nie trzeba ich niczym sklejac dodatkowo.
watek tu prosze
icon_biggrin.gif
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=23610
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kajal

Member
Sie 15, 2011
36
0
0
czytałam gdzieś tutaj na forum że można dodac kwasku albo soku z cytryny żeby masa nie yła taka słodka chciałabym wiedziec kiedy ją dodac ,w jakim etapie przygotowywania tej masy
 

mika1003

Member
Sie 2, 2011
6
0
0

Załączniki

  • tort_kuby.jpg
    tort_kuby.jpg
    62.4 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Mika, czyli pierwsze koty za płoty, super

kajal @ 18 Aug 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1167525czytałam gdzieś tutaj na forum że można dodac kwasku albo soku z cytryny żeby masa nie yła taka słodka chciałabym wiedziec kiedy ją dodac ,w jakim etapie przygotowywania tej masy
kwasek razem z żelatyną zalewam woda i odstawiam. Jeżeli dodasz w późniejszym etapie może po prostu całkowicie sie nie rozpuścić, chyba że będzie to kwasek taki jak puder.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Nicki1

Member
Lut 2, 2007
315
0
0
kajal @ 18 Aug 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1167525czytałam gdzieś tutaj na forum że można dodac kwasku albo soku z cytryny żeby masa nie yła taka słodka chciałabym wiedziec kiedy ją dodac ,w jakim etapie przygotowywania tej masy
ja dodaję do rozpuszczonej żelatyny z glukozą, jak jest jeszcze ciepła, wtedy się łatwo rozpuszcza

piękne torty wklejacie!! nadążyć nie mogę ;)

ja obmyślam właśnie tort na swoje urodziny, zawsze mam dylemat jaki dla siebie zrobić... rodzinka chce śmietanowy bez masy cukrowej, więc z masy zrobię tylko ozdoby...
 

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
Ja kwasek mieszam z glukozą. Wszystko ładnie się rozpuszcza.
mika świetny pomysł z dekoracją tortu, który z resztą wygląda bardzo ładnie i estetycznie
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
Vanilka @ 19 Aug 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1167699Ja kwasek mieszam z glukozą. Wszystko ładnie się rozpuszcza.
mika świetny pomysł z dekoracją tortu, który z resztą wygląda bardzo ładnie i estetycznie
icon_smile.gif
pffff....czuje sie rozczarowana!
cry_1.gif
zobaczylam Twoj wpis wiec szybko wpadam na strone bo sobie mysle: ''looooo beda nowe zdjecia tortow!''
banana.gif

i co? i wielkie....nic! obijasz sie Vanilko!!!
icon_mrgreen.gif
strafe.gif
 

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
ha, a własnie, że nie
icon_smile.gif

Wpadłam na chwilkę na forum w ramach złapania oddechu między tortami
icon_smile.gif


P1070706.JPG

P1070719.JPG

Zdjęcie lali takie se, coś nie umiem ładnie sfotografować takiego tortu
icon_neutral.gif
 

Załączniki

  • P1070706.JPG
    P1070706.JPG
    171.3 KB · Wyświetleń: 0
  • P1070719.JPG
    P1070719.JPG
    224.4 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
I znowu buciki. Próbowałam namówić klientki na coś innego, dzidziusia, misia, kaczuszkę, ale nie dały się :/

P1070721.JPG

P1070730.JPG
 

Załączniki

  • P1070721.JPG
    P1070721.JPG
    165.9 KB · Wyświetleń: 0
  • P1070730.JPG
    P1070730.JPG
    167.2 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Joanno! Te twoje eksperymenty są rewelacyjne!!! Powalają na kolana!!!!! Cudo w każym calu!!!
Vanilka! Ty to masz power!!! Cudności ! Wymiatasz kochana!!! U mnie w lodówie biuścik się chłodzi! ( cha, cha... nie mój!!!) Jak skończe wstawię. To mój pierwszy!
 

mika1003

Member
Sie 2, 2011
6
0
0
Moje dzieło na urodziny siostry:) Nie jest może super dopracowane, ale to mój debiut z masą cukrową... Przepraszam za jakość zdjęcia, ale miałam tylko komórkę.
 

Załączniki

  • Zdj_cie209.jpg
    Zdj_cie209.jpg
    208.8 KB · Wyświetleń: 0

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Mika debiut baardzo udany
daumen.gif
lecker.gif


A u mnie to już klasycznie, jeden tort w dwóch odsłonach
icon_mrgreen.gif

IMG_0611.JPG IMG_0613.JPG
 

Załączniki

  • IMG_0611.JPG
    IMG_0611.JPG
    129.3 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_0613.JPG
    IMG_0613.JPG
    148.8 KB · Wyświetleń: 0

zahir2006

Member
Sie 24, 2010
99
0
0
Prześliczne są Wasze torty
anbetung.gif
ja też siedzę nad swoim i potrzebuje pomocy
dump.gif
mój misiek waży prawie 0,5 kg
cry_1.gif
co pod nim postawić żeby nie wpadł mi do toru, mam w domu patyczki do szaszłyków ale nie wiem czy to wystarczy ? poradzcie coś
icon_question.gif
 

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
zahir2006 @ 20 Aug 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1168291Prześliczne są Wasze torty
anbetung.gif
ja też siedzę nad swoim i potrzebuje pomocy
dump.gif
mój misiek waży prawie 0,5 kg
cry_1.gif
co pod nim postawić żeby nie wpadł mi do toru, mam w domu patyczki do szaszłyków ale nie wiem czy to wystarczy ? poradzcie coś
icon_question.gif
Podłóż pod niego jakąśpodkładkę( dociętą do wymiatu miśka) to będzie równo rozkładało ciężar i postaw na patyczkach 3-4 szt, będzie trzymało. Tak właśnie kładę wszystkie piętra na torcie i nic się nie zapada.
 

zahir2006

Member
Sie 24, 2010
99
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy