Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

asiulla1984

Member
Lip 27, 2011
607
0
0
wszystkie dziewczyny bardzo zdolne
icon_smile.gif

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
O rany!!!
Przychodzi weekend i oczu oderwać nie mogę od kompa
icon_smile.gif

Cudne torty!!!
asiulla pięknie, zwłaszcza spongebob
Joasiu jak zwykle chylę czoła, wędkarz pierwsza klasa
icon_smile.gif

lusia podziwiam za chęci malowania orzełka ;)
STANLEY cudnie przyodziane dzieciątko, jak pozwolisz kiedyś sobie trochę zgapię ;)
alipek ciałeczko smakowite
icon_smile.gif

U mnie same powtórki więc nie będę zaśmiecać (nie przepadam za powtórkami no ale co zrobić jak się klient uprze)
wink.gif

aganieszka9

Member
Wrz 5, 2011
61
0
0
Jo_anna1 Jak zwykle same cuda spod twoich rąk wychodzą :D
STANLEY Torcik jak marzenie :D pewnie nie jedna z nas zgapi :D ehhe
lusia74 Świetne Wypociny :D i pewnie obdarowani szczęśliwi :D
Ja dziś robiłam z bitej śmietany więc nie pokaże mojego największego wyzwania życiowego hehe

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
O matko dziewczyny jakie szaleństwo!!!!!!!!!!!!!!! Za kazdym razem kiedy ty wchodze mam uczucie jakby cały świat nie robił nic innego tylko TORTY
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
SUPER!!!!!!!!

to moje wczorajsze

Załączniki

• krawaty.jpg
    krawaty.jpg
    185.5 KB · Wyświetleń: 0
  • krawaty1.jpg
    krawaty1.jpg
    115 KB · Wyświetleń: 0
  • krawaty2.jpg
    krawaty2.jpg
    118.1 KB · Wyświetleń: 0

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
i jeszcze to... chyba te malowane lubie robić najbardziej...

Załączniki

• gorcccy.jpg
    gorcccy.jpg
    150.8 KB · Wyświetleń: 0
  • jednorozeccccc.jpg
    jednorozeccccc.jpg
    151 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
Uwielbiam Cie
rofl.gif
no już zdradzam, zdradzam. A więc mase rozwałkowuje i kłade na waflu, jak lekko podeschnie biore pędzelek i maluje
icon_smile.gif
zazwyczaj robie to farbami na sucho tzn w proszku, a jeśli na mokro to koniecznie farby rozpuszczac trzeba w spirytusie nie wodzie!!

aganieszka9

Member
Wrz 5, 2011
61
0
0
Devilwoman gdzie tam można się wpisać na te nauki do ciebie ? Bo ja Chętnie się na taką liste wpisze .. Twoje torty to są już arcydzieła :D a ten konik i to pismo jak po kartce papieru ... Nawet nie wiedziałabym jak się za to Zabrać
icon_neutral.gif

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
łiii... tam
icon_redface.gif
dziekuje Wam , umiecie poprawic nastrój
wink.gif

a nauki... hi hi...daleko mi jeszcze do uczenia innych, zresztą chyba bym nie umiała...to co robie to samo tak jakoś z serducha płynie....

Nela_

Member
Sie 23, 2010
13
0
0
Oj dziewczyny... Jak patrze na to to normalnie ślinka cieknie i żal te cuda kroić...
anbetung.gif
Jako że dzisiaj po raz pierwszy zacznę przygodę z masą plastyczną to proszę o podpowiedź ile trzeba jej zrobić na taki mały tort (jeden poziom) nie przewiduję jakiś większych artystycznych uniesień więc albo będą stokrotki wycinane na górze albo po prostu kokarda...
lecker.gif

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Nelu pojęcie "mały tort" jest baaardzo ogólnym pojęciem
icon_mrgreen.gif
dla jedej osby mały to z tortownicy 18cm a dla innej to z 26cm. Ja na tortownicę 26cm przygotowuję ok 50 dkg masy. Normalne jest że później obkraja się nadmiar i spokojniej, bezpieczniej jest rozwałkować ciut więcej. Wiadomo też, że każdy rozwałkowuje na różną grubość.

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
O rety kobiety co wy wyprawiacie
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
icon_eek.gif
Jesteście niemożliwie zdolne, a ty devillwoman to już jakieś czary uprawiasz z tymi tortami normalnie
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
icon_eek.gif
icon_eek.gif
icon_eek.gif

Ballb

Member
Wrz 29, 2011
111
0
0
Dziewczyny tortu cudenka
icon_smile.gif

a ja mam pytanie, robie na jutro dla corci spozniony tort urodzinowy do przedszkola (biedula 7 tygodni w domu przesiedziala
icon_sad.gif
)

i wczoraj produkowalam hello kity, wiadomo, ze sam kot jest bialy wiec dodalam do masy bialego barwnika i lipa, znowu dodalam i jeszcze i jeszcze... w sumie na niewielka ilosc masy dodalam bardzo duzo barwnika a i tak kolor nie byl taki jak oczekiwalam...

w czym rzecz? czy bialy jest meda mniej wydajny niz inne... inne kolory dodam ociupinke i juz jest tak intensywnia zabarwiona masa, a z bialym jakas lipa...

barwniki mam takie same od tego samego sprzedawcy wiec nie mam pojecia czemu taka lipa
icon_sad.gif

i jeszcze jedno pytanie, bo moj cyckowy tort dla malzonka zbliza sie mega duzymi krokami (na 28.11) w czym pieczecie/ robicie sam biust? wiem, ze w michach ale w jakich?

Kurcze chialam upiec serduco i na nie wrzucic cycole, ale nie mam misek, ktore beda odpowiednie na wielkosc, przelecialam markety i mniejsze okoliczne sklepy i nie znalazlam nic co sie zmiesci na tym szablonie serducha....

Ratujcie....

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy