Jo_anna1 @ 11 Feb 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1254334Choć bez zdjęcia, ale postaram się wytłumaczyć![]()
zawsze przekładam tort dzień wcześniej, żeby smaki "przegryzły się" Jeżeli juszę wykończyć tort-położyć masę cukrową dzien przed podaniem to wówczas przekładam bitą śmietaną a na wierzch najczęśćiej wykorzystuję masę https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=6...t=0&start=0 i na tę schłodzoną masę kładę masę cukrową.
jeżeli mogę sobie pozwolić na wykańczanie tortu w dniu podania to wówćzas, dzień wcześniej przekładam tort bitą śmietaną, wykańczam bitą śmietaną, robię ażurki w dobrze schładzam, w dniu podania kładę już tylko masę cukrową. Przez kilka godzin nic się z nią nie dzieje.
Chyba nie skomplikowałam jeszcze bardziej
Joanno jeżeli dobrze rozumiem, to wykańczasz torty bitą śmietaną dzień wcześniej. Jestem bardzo ciekawa, czy na następny dzień ta śmietana nie popęka lub przynajmniej nie wygląda gorzej niż na świerzo? Pytam bo to dla mnie ważne, bo w sierpniu mam zrobić tort z bitej śmietany, a nie będę mogła go zrobić w dzień ślubu tylko będę musiała zrobić go dzień wcześniej i martwię się, że śmietana mi popęka i że nie będzie ładnie wyglądałaTort będzie jedzony około godziny 19, więc po 24h od obłożenia.![]()
Ostatnią edycję dokonał moderator: