Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

beata34

Member
Sty 4, 2009
181
0
0
siliea @ 29 Feb 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1261622Witam!!! Jestem tu nowa bo od dzisiaj. Torty też robię od niedawna. Wasze torty normalnie powalają mnie z nóg.
anbetung.gif

Chciałam się zapytać czy macie może link jak zrobić ładną różę bo moje róże wydają mi się nie do końca dopracowane
cry_1.gif

A oto kilka moich ostatnich torcików.
Wow, elegancka robota

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
Od kilku dni jestem zauroczona tą strona http://pastatasarim.com/ Ogladam, ogladam i bardzo mi sie podoba. Szczegolnie podobaja mi sie ciasteczka okolicznosciowe. Tam po prawej stronie w dziale "baby shower" szczególnie wpadły mi w oko :
HOŞGELDİN BEBEK KURABİYELERİ z dnia 9 Aralık 2011 Cuma
oraz
BABY SHOWER KURABİYELERİ..... ( LEYLEK VE BEBEK AYŞE) z dnia 22 Ekim 2010 Cuma

Zastanawiam się jak one są zrobione. Z pewnością są wykorzystane wykrawaczki patchworkowi. Elementy nie są jednak położone a jakby wtopione a jednoczesnie nie ma śladów przyciskania.
Wiecie jak to zrobic? Moze znacie jakąś stronę w internecie gdzie można zobaczyc jak to zrobic?

Na wielu tortach i ciastkach na tej stronie bardzo podobaja mi się te napisy. O figurkach to juz nie wspominam, bo to mistrzostwo swiata dla mnie. Wszystkie elementy bardzo dopracowane na tych tortach.

Goska8406

Member
Paź 4, 2011
66
0
0
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jestem tu nowa chodź od jakiegos czasu przeglądam wasze dzieła. Jestem pełna podziwu. Jesteście poprostu świetne. Patrząc na wasze dzieła stwierdziłam że muszę sprubować sama zrobić jakiś torcik. W październiku moja córcia miała 7 lat więc miałam okazję sprubowac na co mnie stać. Tort który macie na zdjęciu jest moim pierwszym dziełem w życiu.
334c4bddc3.jpeg
Wydaje mi się że jak na moje pierwsze dzieło nie wyszedł mi najgorzej.
Załączam tez zdjęcie z moimi kwiatami z masy cukrowej które tez robiłam po raz pierwszy.
e958b93f6e.jpeg

Załączniki

• 334c4bddc3.jpeg
    334c4bddc3.jpeg
    33 KB · Wyświetleń: 0
  • e958b93f6e.jpeg
    e958b93f6e.jpeg
    31.6 KB · Wyświetleń: 0

vikisvp

Member
Sty 11, 2012
29
0
0
sionia @ 1 Mar 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1262369Od kilku dni jestem zauroczona tą strona http://pastatasarim.com/ Ogladam, ogladam i bardzo mi sie podoba. Szczegolnie podobaja mi sie ciasteczka okolicznosciowe. Tam po prawej stronie w dziale "baby shower" szczególnie wpadły mi w oko :
oraz

Zastanawiam się jak one są zrobione. Z pewnością są wykorzystane wykrawaczki patchworkowi. Elementy nie są jednak położone a jakby wtopione a jednoczesnie nie ma śladów przyciskania.
Wiecie jak to zrobic? Moze znacie jakąś stronę w internecie gdzie można zobaczyc jak to zrobic?

Na wielu tortach i ciastkach na tej stronie bardzo podobaja mi się te napisy. O figurkach to juz nie wspominam, bo to mistrzostwo swiata dla mnie. Wszystkie elementy bardzo dopracowane na tych tortach.
Super ta strona. Torty i babeczki cudowne
icon_eek.gif
.
Wzory na muffinkach (z 9 grudnia i 22 pażdziernika) są odciskane jakby stemplami i potem malowane. Nie mam teraz żadnej strony z instrukcją znalazłam tylko na szybko aukcje ze stempelkami do napisów http://allegro.pl/stempel-do-herbatnikow-a...2176151823.html

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
magdziorek 13 @ 1 Mar 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1262371kobietki mam zamówienie na tort ze storczykami proszę o pomoc bo jestem początkująca i nie mam pojęcia jak zrobić te kwiaty dzięki z góry

Ostatnią edycję dokonał moderator:

vikisvp

Member
Sty 11, 2012
29
0
0
sionia @ 1 Mar 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1262369Od kilku dni jestem zauroczona tą strona http://pastatasarim.com/ Ogladam, ogladam i bardzo mi sie podoba. Szczegolnie podobaja mi sie ciasteczka okolicznosciowe. Tam po prawej stronie w dziale "baby shower" szczególnie wpadły mi w oko :
oraz

magdziorek 13

Member
Lut 16, 2012
50
0
0
lambethka dzięki wielkie za pomoc nie wiem czy tak piękne mi wyjdą ale będę próbować dam znać czy się udało

niestety ja nie ale bym chciała mieć kogoś tak uzdolnionego blisko swojej wiochy he he niestety to bardzo daleko, na razie nie znalazłam blisko siebie kogoś kto by tworzył takie piękne torty jak wy

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
vikisvp @ 1 Mar 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1262392Super ta strona. Torty i babeczki cudowne
icon_eek.gif
.
Wzory na muffinkach (z 9 grudnia i 22 pażdziernika) są odciskane jakby stemplami i potem malowane. Nie mam teraz żadnej strony z instrukcją znalazłam tylko na szybko aukcje ze stempelkami do napisów http://allegro.pl/stempel-do-herbatnikow-a...2176151823.html
Mnie nie chodzi o te napisy, tylko te drugie a najbardziej chodzi mi sposób zrobienia.

vikisvp @ 1 Mar 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1262394Znalazłam wykrawaczke z ktorej oni robili http://allegro.pl/wycinarka-patchwork-boci...2100350578.html
Znam tę wykrawaczkę, ale nie wiem jak ją użyć, by osiągnąć taki efekt jak na tych ciastkach.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy