Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja

Goska8406

Member
Paź 4, 2011
66
0
0
[quote name='BeataM' date='7 Mar 2012, 10:36 ' post='1264471']
Przyznam szczerze, że nie wyobrażam sobie jak można zabarwić biszkopt po upieczeniu?

Ja piekłam biszkopt z przepisu na tęczowy tort: http://beatka03kuchennie.blogspot.com/2012...inbow-cake.html, choć myślę, że normalny biszkopt tez można podobnie zabarwić.

No niestety jestem nowicjuszką w pieczeniu tortów i nie mam o nich takiego pojęcia jak inne. Dlatego zadałam pytanie. Gdybym wiedziała jak to zrobić to bym nie pytała. Bardzo dziękuję za odpowiedź teraz chociaż wiem jak to zrobić.
icon_smile.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

vikisvp

Member
Sty 11, 2012
29
0
0
Na TVN Style jest świetny program "Planeta słodkości" o pracy w jednej z najbardziej znanych na świecie cukierni. Robią super, "normalne", jadalne torty a nie jak w programie "Cukiernicy na start".

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
vikisvp @ 7 Mar 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1264729Na TVN Style jest świetny program "Planeta słodkości" o pracy w jednej z najbardziej znanych na świecie cukierni. Robią super, "normalne", jadalne torty a nie jak w programie "Cukiernicy na start".
Też właśnie wczoraj wyśledziłam ten program.Jednak nie do końca są jadalne.Pomagają sobie np.styropianem.Widziałam jak robiono z niego głowę małpki.

Megi428

Member
Gru 26, 2010
439
0
0
bardzo fajne kolejne torty
icon_smile.gif

ja raz robiłam barwiony kolorowy biszkopt - 3 rózne kolory piekłam i wg mnie gorzej wyrastaja i są bardziej takie zbite biszkopty chociaż tort po przekrojeniu wyglada świetnie
icon_smile.gif

moje wczorajsze torty
maluch.jpg maluch_2.jpg taekwondo.jpg taekwondo__2.jpg

Załączniki

• maluch.jpg
    maluch.jpg
    36.5 KB · Wyświetleń: 0
  • maluch_2.jpg
    maluch_2.jpg
    34.6 KB · Wyświetleń: 0
  • taekwondo.jpg
    taekwondo.jpg
    67 KB · Wyświetleń: 0
  • taekwondo__2.jpg
    taekwondo__2.jpg
    60.5 KB · Wyświetleń: 0

Goska8406

Member
Paź 4, 2011
66
0
0
Dziękuję. Teraz chociaż wiem że nie warto robić kolorowego biszkoptu. Spróbuję zrobić według podpowiedzi BeatyM. Mam nadzieję że wyjdzie.
icon_smile.gif

sylkag66

Member
Sty 20, 2011
399
0
0
Witam moje drogie Kobietki. Dziś nasze świeto więc życze dalszych sukcesów w robieniu tortów
lecker.gif
Mam też prośbę o pomoc , potrzebuję INSTRUKCJĘ JAK ZROBIĆ ZYGZAKA MCQUENA??????? Z GÓRY DZIĘKUJE. POZDRAWIAM

Goska8406

Member
Paź 4, 2011
66
0
0
Podaj mi e-maila to wyślę ci fotki. Tu nie mogę wrzucic bo zaraz mi kasuja zdjęcia bo nie są zgodne z regulaminem.
icon_smile.gif

BeataM

Member
Mar 12, 2011
146
0
0
Goska8406 @ 7 Mar 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1264685
BeataM @ 7 Mar 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1264471
Przyznam szczerze, że nie wyobrażam sobie jak można zabarwić biszkopt po upieczeniu?

Ja piekłam biszkopt z przepisu na tęczowy tort: http://beatka03kuchennie.blogspot.com/2012...inbow-cake.html, choć myślę, że normalny biszkopt tez można podobnie zabarwić.
No niestety jestem nowicjuszką w pieczeniu tortów i nie mam o nich takiego pojęcia jak inne. Dlatego zadałam pytanie. Gdybym wiedziała jak to zrobić to bym nie pytała. Bardzo dziękuję za odpowiedź teraz chociaż wiem jak to zrobić.
icon_smile.gif

Nie ma za co, mam nadzieję, że pomogłam.
Ja dopiero pierwszy raz piekłam barwiony biszkopt. Uprzedzam lojalnie, że nie jest on bardzo "puszysty", placki nie wyrastają zbytnio, ale na pewno robi wrażenie na dzieciach. Nie próbowałam jeszcze barwić biszkoptu z normalnego przepisu, ten z "rainbow cake" jest bez żółtek, więc niemalże biały co na pewno sprzyja barwieniu. Następnym razem chyba jedna spróbuję ze zwykłym. Tak sobie myślę, że niewielka ilość barwnika nie powinna jednak jakoś wpływać na wyrastanie, ale teoria teorią, praktyka pokaże
icon_smile.gif

alipek

Member
Cze 29, 2009
411
0
0
Wrzucam mój pierwszy w takich rozmiarach! Ciężko było . masa nie chciała się słuchać aby ją rozwałkować na taką wielkość! Był ciężki, łapy mnie bolały od dźwigania do lodówki. Może nie do końca jestem zadowolona ale cóż, człowiek uczy się na błędach!! Coś ostatnio ta moja masa mało plastyczna. Jak w małych kawałkach to jako tako, a jak duży idzie wyrobić to sie rwie. O co może chodzić????

Załączniki

• IMG_2912.JPG
    IMG_2912.JPG
    207.8 KB · Wyświetleń: 0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy